Sokolov: Od nového roku se mění systém platby za odpad

02.01.2022 20:33 | Tisková zpráva

Systém platby za odvoz odpad od rodinných a bytových domů se od příštího roku změní. Nově se zavádí místní poplatek za odkládání komunálního odpadu a je nutné se k němu včas přihlásit. Registrace je spuštěna již od října. Změnu si vyžádala novela zákona o odpadech. Stávající smlouvy na svoz odpadu se SOTES Sokolov budou do konce roku vypovězeny.

Sokolov: Od nového roku se mění systém platby za odpad
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Prozatím se přihlásilo na městském úřadu k místnímu poplatku 312 z celkem 1150 vlastníků nemovitostí (rodinných domů), dále byli osloveni všichni správci bytových domů nebo společenství vlastníků jednotek, aby si zvolili individuální termín. V současnosti jsou zpracovávané bytové domy spravované Sokolovskou bytovou. Do ulic města Sokolov, jejichž obyvatelé dosud nebyli osloveni letáky o změnách v odpadovém hospodářství, budou letáky rozneseny v následujících dnech. K dispozici je kalendář termínů, v němž je třeba zvolit termín přihlášení k místnímu poplatku. K místnímu poplatku je nezbytné přihlásit se do 15. ledna 2022.

Co všechno se mění a co je nutné udělat, zjistíte ZDE.

Termín přihlášení k místnímu poplatku si zarezervujte ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…