Sokolov: Řidiči dočasně nemusí platit na parkovištích s platebními automaty

06.04.2020 11:11

Jedním z nových opatření Vlády ČR, které právě vstoupilo v platnost a potrvá až do konce nouzového stavu, je úprava poplatků za parkování. Respektive jejich dočasné zrušení.

Sokolov: Řidiči dočasně nemusí platit na parkovištích s platebními automaty
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Po dobu nouzového stavu neplatí nařízení, kterým obec vymezuje oblasti, ve kterých lze místní komunikace nebo jejich určené úseky užít za cenu sjednanou v souladu s cenovými předpisy.

V praxi to znamená, že řidiči dočasně nemusí platit na parkovištích s platebními automaty. V Sokolově to platí pro tyto vyznačené lokality určené k stání silničního motorového vozidla ve městě na dobu časově omezenou, nejvýše však na dobu 24 hodin v ulicích Husitská, Rooseweltova, Josefa Kajetána Tyla, Jeronýmova, Karla Havlíčka Borovského. Na těchto parkovištích se platí prostřednictvím parkovacího lístku ze samoobslužného automatu.

Dále nemusí řidiči do odvolání platit v lokalitách určených k stání silničního motorového vozidla provozovaného právnickou nebo fyzickou osobou za účelem podnikání podle zvláštního právního předpisu, která má sídlo nebo provozovnu ve vymezené oblasti města nebo k stání silničního motorového vozidla fyzické osoby, která má místo trvalého pobytu nebo je vlastníkem nemovitosti ve vymezené oblasti města. Jsou to místní komunikace v ulicích Karla Havlíčka Borovského, 5. května, nábřeží Petra Bezruče, nám. Budovatelů, Odboje na pozemku, Brněnská, Jednoty, Plzeňská a Slezská. V těchto lokalitách používají řidiči parkovací karty vydané Sokolovskou bytovou.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…