Sokolov: Vánoce a Silvestr z pohledu strážníků

04.01.2022 8:38 | Tisková zpráva

Období od Vánoc do Nového roku je obvykle zatěžkávací zkouškou pro všechny složky integrovaného záchranného systému včetně městské policie.

Sokolov: Vánoce a Silvestr z pohledu strážníků
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Sokolovští strážníci měli tentokrát klidnější službu o vánočních svátcích, od Štědrého dne do Štěpána řešili během tří dnů 22 událostí. Na Silvestra a Nový rok bylo trochu rušněji, což znamenalo 23 událostí.

24. až 26. prosince 2021

Zajímavějším si chtěli patrně udělat Štědrý večer tři muži, kteří se po 20 hodině vydali na procházku po nedokončené konstrukci Krejcarové lávky. Vzhledem k tomu, že na staveniště je vstup zakázán a navíc by mohlo dojít k jejich zranění, vyzvali je strážníci, aby slezli dolů a povídali si někde jinde. Vzhledem k tomu, že ihned poslechli a byly Vánoce, odešli z místa pouze s domluvou.

Obyvatelé domu v Křížové ulici se obrátili na městskou policii s žádostí o pomoc kvůli opilému bezdomovci, který si u nich ustlal na chodbě. Strážníci ho tady opravdu objevili, ale příliš si s ním nepopovídali. Byl totiž tak silně opilý, že nezvládl ani dechovou zkoušku. Ze vchodu obytného domu tedy putoval rovnou na záchytku k vystřízlivění.

Ostatní zásahy strážníků se týkaly především špatného parkování, řešení volně pobíhajících psů bez majitele nebo pomoci motoristům s nastartováním vozidel.

31. prosince 2021 až 1. ledna 2022

Sokolovští strážníci každou zimu ochotně pomohou desítkám řidičů, které nechala slabá baterie na holičkách, a nemohli nastartovat auto. Ale i tato pomoc má své hranice. Na Silvestra si je zavolal řidič VW Golf, že mu nechce motor naskočit. Strážníci sice pomohli, ale současně ho upozornili, že jsou k tomuto autu voláni opakovaně a ať si pořídí novou baterii. Když jim opět zavolal o necelých deset minut později tentokrát provozovatel téhož vozidla, že mu motor „chcípl“, vypadalo to z jeho strany jako špatný vtip. Další pomoci se proto už nedočkal i přesto, že vyhrožoval ponecháním vozidla na místě. Byl hlídkou upozorněn, že když vozidlo bude překážkou, může být odtaženo.

Anketa

Počíná si premiér Fiala ve své funkci dobře?

4%
91%
hlasovalo: 29837 lidí

Ještě před půlnocí, než na obloze začaly bouchat rachejtle, volal strážníkům občan, že v Gagarinově ulici u restaurace Barbar pobíhá osamělý malý pes. Ukázalo se, že to byla čivava, která patrně někomu utekla. Hlídka od oznamovatele pejska převzala. Bohužel, pes neměl čip, jenž by pomohl identifikovat majitele. Proto putoval do útulku ve Vránově. Krátce nato se však majitelka postrádajícího svého psíka ozvala a tak měl příběh šťastný konec.

Opilý muž kopající do vchodových dveří domu v Rokycanově ulici byl nahlášen městské policii kolem půl šesté odpoledne. Na místě hlídka zjistila, že se skutečně jedná o opilého muže, jenž se dožaduje vpuštění do domu kvůli vyzvednutí věcí po zesnulém otci. Jeho příbuzná strážníkům potvrdila, že má v domě opravdu nějaké oblečení, ale v bytě spí dítě, které nechce budit. Muž byl proto poučen, aby se na místo vrátil po vystřízlivění a byl vykázán. Na dveřích nevznikla škoda.

Do silvestrovské půlnoci chybělo ještě skoro šest hodin, když volající ze Švabinského ulice oznamoval, že na chodbě domu poletuje netopýr. Hlídka městské policie zkontrolovala všechna patra v domě, ale netopýra nenašla.

Na Nový rok se začali do nemocnice stahovat lidé bez domova. Nejdříve oznamoval telefonát z recepce, že se na toaletách ubytoval bezdomovec a odmítá je opustit. Že tady nemůže zůstat, si nechal vysvětlit až od strážníků, kteří ho dotud vykázali. Na dalšího bezdomovce poté upozornili z centrálního registru. Ten už stál při příjezdu hlídky venku a přiznal, že byl v nemocnici nechat si od známého natočit vodu a hned odešel. Hlídkou byl rovněž z místa vykázán. Strážníci pak ještě pro jistotu nemocnici zkontrolovali.

Ostatní události, stejně jako o vánočních svátcích, se týkaly především špatně parkujících vozidel či jejich startování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

11:33 Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

Pro řidiče je to jedna z dalších velkých změn ve Fučíkově ulici. Z rušné komunikace, která dlouhé ro…