Šternberk: Město připravuje nový domov pro seniory

24.04.2023 13:05 | Tisková zpráva

Město Šternberk reaguje na současný trend stárnutí populace přípravou nového domova pro seniory. Ten vznikne v rozlehlé zahradě v majetku města a nachází se v těsné blízkosti centra a městského parku Tyršovy sady.

Šternberk: Město připravuje nový domov pro seniory
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Dvoupodlažní uspořádání domu využívá přirozené svažitosti terénu, v částečně zapuštěném suterénu jsou umístěny obslužné prostory přístupné samostatným vstupem, o úroveň výše hlavní podlaží umožňuje bezbariérové uspořádání prostor pro klienty s výstupem do zahrady pro každý pokoj.

Anketa

Má smysl demonstrovat proti vládě?

97%
3%
hlasovalo: 41732 lidí

Prosklené dveře z pokoje do zahrady slouží zároveň jako požární úniková cesta a umožňují tak propojení vnitřních společných prostor, které tak mohou zůstat přehledné pro personál a uživatelsky příjemné pro klienty. Tato koncepce umožňuje budoucí zvýšení kapacity domu rozšířením o další patro. Dům má dva vstupy, služební na úrovni suterénu a hlavní pro klienty a jejich návštěvy.

Zadaná kapacita 50 lůžek odpovídá dlouhodobé poptávce občanů o umístění do pobytového zařízení sociálních služeb ve městě Šternberku a praxí dlouhodobě ověřené provozní efektivitě v počtu potřebných pracovníků a velikosti provozního zázemí.

Celkové výdaje 171 014 279,96 Kč
Dotace 59 948 549,00 Kč
Vlastní zdroje 111 065 730,96 Kč

Rozhodnutí o poskytnutí dotace bylo vydáno Ministerstvem práce a sociálních věcí dne 3. 4. 2023 a termín realizace, stanovený poskytovatelem dotace, je 30. 11. 2024. Projekt je spolufinancován v rámci programu Rozvoj a obnova materiálně technické základny sociálních služeb 013 310.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

22:15 Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

Plzeň zahájila stavbu velkokapacitního parkovací domu se zelenou střechou a stáním pro elektromobily…