Šternberk: Město uzavřelo smlouvu na výstavbu krytého bazénu

07.10.2019 17:57

V pondělí 7. října 2019 uzavřel starosta Stanislav Orság za přítomnosti místostarostů Jiřího Krause a Libora Šamšuly smlouvu o dílo na zhotovení projektové dokumentace a smlouvu o dílo na vlastní výstavbu „Krytého bazénu Šternberk“ se společností STRABAG, a. s., se sídlem v Praze, zastoupenou prokuristou společnosti Alešem Fišerem.

Šternberk: Město uzavřelo smlouvu na výstavbu krytého bazénu
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Smlouvy byly uzavřeny na základě výsledku veřejné zakázky „Výstavba krytého bazénu Šternberk", která byla zadána v otevřeném řízení dle zákona o zadávání veřejných zakázek. Společnost STRABAG zvítězila v zakázce soutěžené způsobem DESIGN & BUILD s nabídkovou cenou ve výši 154 200 000 korun bez DPH.

Umístění krytého bazénu je navrženo v lokalitě, která je od severu tvořena areálem nemocnice, od východu budoucím areálem atletického stadionu, od jihu stav. objektem skladu a od západu volným prostranstvím a obytným souborem. Celková plocha dotčeného území představuje volné nezastavěné plochy ve výlučném vlastnictví města.

Krytý bazén bude obsahovat víceúčelový bazén s plaveckou, rekreační, výukovou a dětskou částí včetně wellness. Součástí wellness jsou sauny, parní lázeň, odpočívárna a rovněž i venkovní ochlazovací terasa s ochlazovacím bazénem. Návštěvníci zařízení budu moci rovněž využít prostor k občerstvení.

Novostavba krytého bazénu bude tvořena tří podlažním objektem, včetně souvisejících technologií a vybavení, s dostatečnou kapacitou parkovacích stání a napojení na příslušná média. Plavecký bazén bude mít rozměr 25 x 12,6 m s 6 plaveckými drahami, zároveň bude splňovat kritéria pro konání plaveckých závodů. Výcvikový bazén bude mít rozměr cca 10 x 6 m s hloubkou vody 0,9 – 1,1 m. Zábavný bazén bude disponovat vodní plochou cca 113 m2 a bude vybaven proudovým kanálem, houpacím zálivem, masážními tryskami, vodním chrličem, sedacími lavicemi a lůžky s vodní a vzduchovou masáží, chybět nebudou ani vířivky a je počítáno i s cca 90m toboganem. Nejzazší termín pro zhotovení stavby byl stanoven na 31.08.2022.

Práce na přípravě této významné investiční akce byly zahájeny zpracováním objemové studie výstavby krytého bazénu již v roce 2017. Vlastní zadání veřejné zakázky bylo zahájeno 29. dubna 2019 s termínem pro předkládání nabídek do 15. července 2019. Rada města pak 2. září 2019 rozhodla o výběru dodavatele na tuto zakázku a schválila uzavření smluv o dílo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…