Šternberk: Model středověkého kláštera je atraktivním lákadlem

08.04.2016 13:54

Atraktivní model typického středověkého kláštera včetně vybavení jednotlivých místností a figurek mnichů bude k vidění v bývalém augustiniánském klášteře ve Šternberku od soboty 23. dubna 2016.

Šternberk: Model středověkého kláštera je atraktivním lákadlem
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Model bude umístěn ve velkém sále objektu, je dlouhý cca tři a široký dva metry. Postupně k modelu kláštera přibude model klášterního pivovaru a chmelnice. Hlavním posláním modelu ve Šternberku je ukázat, jak kláštery v minulosti fungovaly, jaká byla jejich náplň a účel. Model bude nasvícen tak, aby mohli návštěvníci nahlédnout do všech jeho zákoutí, zespodu modelu budou viditelné krypty, což bude zajímavé zejména pro děti.

Model je pořízen jakou součást projektu Historické souvislosti a my, který podporuje Olomoucký kraj i město Šternberk. Model vyrábějí na zakázku šternberského Handkeho spolku studenti Střední řezbářské školy v Tovačově.

Zveme všechny zájemce v sobotu 23. dubna od 14:00 hodin do objektu bývalého augustiniánského kláštera ve Šternberku nejen na prohlídku modelu, ale také na tanec v podání sólisty Moravského divadla v Olomouci Ivo Jambora, zpěv Josefa Knopfa, degustaci pravých vůní, ochutnávku vín a besedu s odborníky na restaurování památek. Připraveno je také maňáskové divadlo pro děti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…