Šternberk: Stavební boom pokračuje i v letních měsících

12.07.2019 21:49

Stavební boom, co se oprav chodníků a komunikací týká, pokračuje i o prázdninách. V současné době probíhají a do konce srpna potrvají opravy chodníků Na Větrníku, Dukelské, Smetanově a Mánesově ulici, kde dojde k výměně stávajících obrubníků, chodníky dostanou nový povrch z betonové zámkové dlažby, parametry chodníků zůstanou zachovány jako doposud.

Šternberk: Stavební boom pokračuje i v letních měsících
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Na základě výběrového řízení stavební práce realizuje společnost PRESBETON Nova s. r. o. z Olomouce za 1 827 856 korun.

Nejpozději do konce srpna budou i chodníky v Olomoucké ulici zářit novotou.

V květnu byly dokončeny stavební úpravy chodníků v ulicích Poděbradova, Husova, gen. Eliáše, Lidická a Blahoslavova. Opravy provedla firma PRESBETON Nova s. r. o. za 2.052.000 korun. Dokončeny byly i opravy chodníku na Svatoplukově ulici, kde byl nevzhledný asfaltový chodník nahrazen novým z betonové zámkové dlažby, současně byla upravena také nástupní plocha  před kapličkou. Tuto zakázku realizovala firma KOMUNIKACE.CZ  s. r. o. z  Brna za 319.694 korun.

Další spravenou lokalitou je Zahradní, v části ulice byla opravena vozovka předlážděním stávající kamenné dlažby a původní betonové obrubníky byly nahrazeny novými kamennými. Na Zahradní bylo také vyřešeno nové odvodnění, a to osazením odvodňovacích žlabů. Zakázku realizovala firma SATES MORAVA spol. s r. o. z Valašské Meziříčí za 732.071 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…