Stonava: Hubertovy slavnosti propuknou v neděli

06.10.2015 8:32

Hubertovy slavnosti propuknou v neděli 11. října ve Stonavě. Součástí před třemi lety obnovené tradice je slavnostní průvod krojovaných členů Hubertova cechu ke kostelu a mše věnována jejich patronovi s požehnáním novému praporu.

Stonava: Hubertovy slavnosti propuknou v neděli
Foto: Stonava-černí-myslivci
Popisek: Stonava-černí-myslivci

Pro diváky budou atrakcí také ukázky jezdectví a sokolnictví. Do obce přijedou i polští hasiči z Těšína, aby se s místními podělili o tradiční hrachovku z polní kuchyně.

„Vloni jsme u kostela postavili s myslivci kapličku sv. Huberta, letos jsme získali nový prapor. Je to pouze jedna z aktivit našeho sdružení, protože myslivci ve Stonavě to není jen péče o přírodu a zvěř, ale jsou i hybateli dění, pořádají řadu společenských událostí a aktivit,“ uvádí starosta Stonavy Ondřej Feber, sám zapálený nimrod.

Krátký průvod myslivců a jejich příznivců včetně jezdců na koních se vydá v 9.40 za zvuků lesních rohů od lékárny ke kostelu, kde proběhne slavnostní bohoslužba zvěnčena požehnání novému vyšívanému praporu. Následně v 11.15 kuchař začne z polní kuchyně vydávat hrachovku a hospodyně budou rozdávat koláče. Na 11.30 je naplánována prezentace sokolníků s dravci zahájení Hubertovy jízdy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…