Šumperk: Sluneční škola připravila s městem tábor pro předškoláky

30.06.2021 10:11

Příměstský tábor pro děti ze šumperských mateřských škol připravuje město Šumperk ve spolupráci se Základní školou Sluneční. Impulzem vzniku tábora byly podněty rodičů související se srpnovým zavřením provozů mateřských škol, jejichž zřizovatelem je město.

Šumperk: Sluneční škola připravila s městem tábor pro předškoláky
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

„Město se tímto krokem snaží vyjít vstříc pracujícím rodičům, kteří v srpnu nemají možnost zajistit si hlídání dětí,“ uvedla místostarostka Marta Novotná, které má oblast školství v gesci. Vysvětlila, že uzavření školek vzala rada města na žádost ředitelek mateřinek na vědomí s velkým předstihem, aby o tomto rozhodnutí mohli být rodiče informováni již na začátku školního roku, aby měli čas si péči o děti zajistit.

„Přesto na odbor školství, kultury a vnějších vztahů přišlo několik stížností na uzavřené školky, protože koronavirová pandemie možnosti některých pracujících rodičů značně omezila. Proto jsme se rozhodli rychle zareagovat a zajistit ve spolupráci se Základní školou Sluneční vhodnou alternativu - příměstský tábor,“ informovala Marta Novotná.

Tábor se uskuteční ve čtyřech týdenních turnusech, první startuje 2. srpna, poslední 23. srpna. Hlídání dětí bude zajištěno vždy od 6.30 do 16 hodin. Každý den bude připraven pestrý program se sportovními aktivitami, děti dostanou oběd, dvě svačinky, samozřejmostí bude celodenní pitný režim. Kapacita jednoho turnusu je dvanáct až dvacet dětí. Pokud nebude turnus naplněn alespoň do minimální kapacity, bude zrušen. Týdenní tábor přijde rodiče na 2359 korun.

„Chtěla bych moc poděkovat všem těm, kteří ochotně přiložili ruku k dílu, postarali se o vznik tábora, a vyšli tak vstříc pracujícím rodičům,“ dodala místostarostka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…