Šumperk: Stačí ťuknout a víte o dění ve městě všechno

15.10.2021 19:31 | Tisková zpráva

O krok blíž ke svým občanům je město Šumperk. Před radnicí stojí nová digitální úřední deska, která shromažďuje všechny dostupné informace o městě na jednom místě.

Šumperk: Stačí ťuknout a víte o dění ve městě všechno
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Prostřednictvím digitální desky, která funguje podobně jako tablet, získají lidé přehled o posledních novinkách, dostanou se na webové stránky informačního centra nebo prostřednictvím tlačítka Smart City zjistí obsazenost parkoviště u nádraží nebo volné nabíječky na mobily na autobusovém nádraží.

„Díky digitální úřední desce město nejen zlepší přístup k informacím občanům a návštěvníkům města, ale také uspoří náklady na tisk dokumentů. Lidé mají přístup k informacím 24 hodin denně, sedm dní v týdnu,“ uvedla tajemnice městského úřadu Helena Miterková.

Zdůraznila, že ovládání nové desky je intuitivní, tabule je dotyková podobně jako tablet nebo mobilní telefon.

„Kromě obsahu elektronické úřední desky nové zařízení zobrazuje například webovou stránku informačního centra, kalendář akcí, aktuality či adresář podnikatelů. Je možné si zobrazit rovněž i webové stránky města. Pohodlně ji mohou ovládat také vozíčkáři,“ doplnila Helena Miterková.

Cílem města je postupně nahradit stacionární úřední desky, které mnohdy vzhledem k velkému množství a rozsáhlému obsahu materiálů nejsou schopny umožnit vyvěšení všech dokumentů. Navíc jejich instalace uspoří čas a práci zaměstnance zodpovědného za vyvěšování na úřední desky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…