Šumperk: Vychutnejte si atmosféru Vánoc u radnice

07.12.2018 14:30

Třetí ročník Adventních dnů splněných přání vykouzlí vánoční atmosféru u radnice od neděle 16. do úterý 18. prosince. Těšit se můžete na bohatý kulturní program v podobě stylového dioráma se zvířátky a betlémem, připravena jsou divadelní a hudební vystoupení, se svým programem se představí také děti z místních mateřských a základních škol.

Šumperk: Vychutnejte si atmosféru Vánoc u radnice
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Vánoční atmosféru ve městě umocní dva vánoční stromy, jeden u radnice a druhý na Točáku, kde jsou připraveny stánky s vánočním zbožím, svařeným vínem a jinými pochutinami. Vánočně laděnou procházku po městě můžete zakončit v parku u kašny (U sovy), kterou vánočně nasvítilo oddělení kultury ve spolupráci s oddělením komunálních služeb městského úřadu.

Adventní období u radnice zpříjemní po tři odpoledne 16., 17. a 18. prosince třetí ročník Dnů splněných přání. „V neděli po 14. hodině bude pro návštěvníky připraveno stylové dioráma, ve kterém se lidé mohou pozastavit a zažít příjemnou vánoční atmosféru při předvádění tradičních vánočních zvyků. Na podiu bude připraven program pro malé i velké návštěvníky v podobě písní a pohádek. Podvečer téhož dne nabídne dva koncerty. V 17 hodin vystoupí smíšený pěvecký sbor Oculos meos s adventními písněmi a poté mladá šumperská kapela Trocha klidu. Pondělí nabídne na podiu odpolední pásmo besídek a vystoupení mateřských škol. V 17 hodin si již tradičně můžete poslechnout pěvecký sbor Motýli u morového sloupu. V úterý odpoledne vystoupí šumperské základní školy. Závěrečnou vánoční tečkou úterního programu u radnice bude vystoupení kapely Haleluja band,“ přibližuje adventní program koordinátorka akce z oddělení kultury a vnějších vztahů Eva Rutarová.

Od pondělí 17. do středy 19. prosince proběhne u radnice tradiční prodej zabíjačkových pochutin, v pondělí od 10 hodin, v další dny již od 9. hodiny vždy do 18 hodin. „V pátek 14. a v sobotu 15. prosince pro Vás Okresní Agrární komora Šumperk ve spolupráci s městem Šumperkem připravuje Šumperské vánoční farmářské trhy. Akce se bude konat v místě obvyklých farmářských trhů, a to na Hlavní třídě mezi OD Jednota a hotelem Grand. Návštěvníci si budou moci vybírat z potravin přímo od výrobců regionálních produktů, řemeslných výrobků a dalšího zboží,“ upřesňuje Eva Rutarová. Trhy se budou konat v pátek od 9. hodiny ranní do 16. hodiny odpoledne. V sobotu pak od 9. hodiny do 14. hodiny.

Přesný program a časy akcí budou zveřejněny na stránkách IC Šumperk (ZDE) nebo na Facebooku Informační centrum Šumperk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

10:28 Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

Pátek 3. května bude ve Vsetíně plných slavnostních událostí. Kromě otevření nového vlakového nádraž…