Šumperk spojil síly s dalšími obcemi. Aby ušetřil

12.04.2020 16:58

Když se spojí síly, může se výrazně ušetřit. Šumperk, Mohelnice, Jeseník a Česká Ves se přednedávnem společně vydali dražit energie.

Šumperk spojil síly s dalšími obcemi. Aby ušetřil
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Dražba se odehrávala na půdě Českomoravské komoditní burzy Kladno. Obcím se povedlo získat citelně levnější elektřinu a plyn. Hlavně to vyšlo proto, že vůči potenciálním dodavatelům vystupovali jako jeden velký zákazník – odběratel, který měl za sebou téměř 50 tisíc obyvatel (Šumperk 25.916, Mohelnice 9.173, Jeseník 11.128, Česká Ves 2.439).

Vysoutěžený dvouletý kontrakt tak městu Šumperk a jeho organizacím přinese úsporu téměř 3 miliony korun. Ta se bude hodit, protože město může díky koronaviru očekávat snížení příjmů z daní. To Mohelnice má za dva roky ušetřit něco málo přes 1 milion korun, Jeseník přes 3 miliony a Česká Ves 640 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…