Tábor: Parkoviště před plaveckým bazénem zase slouží veřejnosti

20.10.2022 21:11 | Tisková zpráva

Skoro pět měsíců uzavřené parkoviště před plaveckým bazénem se po rozsáhlé rekonstrukci vrátilo do parkovacího systému města Tábora. Parkuje se tu stále bezplatně. Stavba, která mj. přinesla zkapacitnění plochy, se dokončila oproti původnímu plánu dříve.

Tábor: Parkoviště před plaveckým bazénem zase slouží veřejnosti
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Na Žižkově náměstí v Táboře

Jak sdělila vedoucí městského Odboru investic a strukturálních fondů Eliška Pospíšilová, parkoviště nyní nabízí 181 parkovacích míst, z nichž je 7 míst vyhrazeno pro invalidy. V prostoru parkoviště jsou vybudovány 2 nástupní a výstupní parkovací místa v režimu K+R neboli „Kiss and Ride“. V horní části parkoviště je vyhrazeno místo pro autobusy, před bazénem je určeno i pro osobní vozidla. Takto označené parkování je vyhrazeno pro krátké zastavení nebo vyčkávání vozidla. Na parkovišti není umožněno dlouhodobé parkování pro autobusy. Pro ty bylo zřízeno parkování u zimního stadionu už v minulém roce.

Při stavbě došlo k celkové změně koncepce odvodnění. Nově jsou svedeny povrchové vody do vsaku a pouze část dešťové vody v případě většího množství srážek odteče přepadem do kanalizace. Toto řešení odpovídá současným trendům v hospodaření s vodami.

Parkoviště je dále vybaveno zařízením na měření průjezdu vozidel. Na navigačním systému budou moci řidiči sledovat, zda je na parkovišti volno. V rámci stavby byla provedena pokládka kabelového vedení pro budoucí dobíjecí stanice pro elektromobily. V budoucnu tak nebude nutné zasahovat do nově vybudovaných povrchů. V okolí parkoviště byla provedena oprava chodníku, nové sadové úpravy a veřejné osvětlení.

Podle projektu a návrhů Odboru životního prostředí (OŽP) byly vysazeny podél parkoviště keře kdoulovců, pámelníku a dále tavolníků. Náhradu za vykácenou borovici tvoří 3 stromy - javory kleny před budovou bazénu. V parkovišti vznikly dva ostrůvky s okrasnými travinami. Vedoucí OŽP Jana Daňková dodala, že při vjezdu na parkoviště byl navržen trvalkový záhon s třapatkami a denivkami. Svah směrem ke sportovní hale Mír je porostlý pámelníkem s 12 stromy sloupovitých habrů. S výsadbou přímo u parkoviště souvisí i vytvořený stínomilný podrost pod lípami v sousední ulici s udatnou, čemeřicemi, barvínkem, škornicemi, řetězovkou a hostami.

Celková cena díla činila cca 14,2 mil. Kč bez DPH. Původní předpokládaná hodnota stavby byla cca 15,5 mil. Kč bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…