Třebíč: Jaké investice nás čekají v letošním roce?

21.01.2018 6:35

Jaké hlavní stavby a rekonstrukce nás v letošním roce čekají, kdy bude výstavba probíhat, kolik to bude stát? Přehledně a stručně.

Třebíč: Jaké investice nás čekají v letošním roce?
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Ani v letošním roce nebude radnice zahálet. V Horově ulici bude rekonstruován vodovod, kanalizace, veřejné osvětlení a bude vybudovaná nová silnice. V průmyslové zóně v Rafaelově ulici se bude budovat nová infrastruktura, v předpokládané ceně 20 milionů. Sítě pro výstavbu 33 rodinných domů se vybudují také v oblasti Brněnská západ a bude zahájeno zasíťování pro výstavbu 39 rodinných domů v lokalitě Vltavínská.

V ulici Hartmannova bude dokončena třetí etapou revitalizace veřejných prostranství v předpokládané hodnotě 10 milionů korun.

Další mateřské školy v našem městě budou zatepleny. Jedná se o MŠ Bartuškova, Lidická a U Obůrky. Zateplení těchto školek bude stát město zhruba 6,7 milionu korun.

V místní části Slavice se bude budovat přístavba ke kulturnímu domu. V té bude sociální zařízení.

V loňském roce se žádná z firem nepřihlásila do výběrového řízení na rekonstrukci skokanského bazénu na Polance. Radnice bude výběrové řízení opakovat. Rekonstrukce zahrnuje výměnu technologických rozvodů, sanace betonových konstrukcí, zhotovení nové přelivné hrany a nový hydroizolační nástřik a předpokládaná cena je 6 milionů korun. Stavební úpravy v předpokládané ceně 15 milionů čekají také polyfunkční sportovní areál v ulici Okružní.

V letošním roce budou také postaveny nové veřejné toalety na Karlově náměstí, ve dvorní části objektu č.p. 28/22. Součástí stavby budou nové rozvody vody, kanalizace, elektroinstalace a vzduchotechniky, sociální zařízení pro ženy, muže, přebalovací kabinka, zázemí obsluhy a sklad.

Do konce roku vyroste nové chráněné bydlení v Demlově ulici. Investiční akce v předpokládané hodnotě 14 milionů korun je vlastně přestavba budovy bývalé oční školy na objekt chráněného bydlení. Součástí přestavby je změna vnitřní dispozice objektu, zateplení budovy, bezbariérové úpravy, nové rozvody, vnitřní vybavení i úpravy venkovních ploch včetně osvětlení.

Z dopravních investic nás čeká přestavba místní komunikace v Poušově v délce 450 metrů, zde bude také rekonstruováno veřejné osvětlení, vybudován nový most přes mlýnský náhon a nová autobusová zastávka. Akce bude v příštích letech pokračovat výstavbou nového mostu přes řeku Jihlavu a rekonstrukcí navazujících komunikací ve směru do Týna i do Boroviny.

Na křižovatce ulic Hrotovická a Spojovací plánuje radnice instalovat nové semafory. Podle projekční společnosti Linio Plan je toto opatření jedinou efektivní formou řešení kolon v této oblasti před zahájením stavby obchvatu Třebíče.

Radnice má také v plánu rozšířit parkovací plochy na autobusovém nádraží. Jedná se o opravu plochy u bývalého nástupiště E, kde podélná parkovací stání přebudujeme na šikmá a odtěžíme stávající široký chodník v délce 70 metrů. Získáme tím 15 nových parkovacích míst.

Další významnou investicí bude vybudování podchodu pod silnicí I/23 v ulici Sucheniova. Jedná se o výstavbu mimoúrovňového křížení cyklostezky a chodníku. Podchod bude postaven odtěžení materiálu z prostoru stávajícího průtahu, konstrukce bude železobetonová.

Také parkoviště na Komenského náměstí se dočká vylepšení. Město tady nechá vybudovat SPINWIRE parkoviště – takzvané chytré parkoviště. Plocha bude vybavena podzemními detektory přítomnosti vozidel.

Součástí budou také elektronické informační tabule na příjezdových komunikacích i možnost dálkové kontroly naplněnosti parkoviště přes mobilní telefon a oprava povrchu parkoviště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…