Třebíč: Na autobusovém nádraží vznikne parkoviště

15.02.2013 18:40

Centrum města získá cenných 60 stání pro osobní auta.

Třebíč: Na autobusovém nádraží vznikne parkoviště
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Radnice v Třebíči přišla s novinkou, která by měla zmírnit problém s nedostatkem parkovacích míst v centru města. Kus autobusového nádraží se letos promění v nové parkoviště.

Rozlehlé autobusové nádraží v prostoru mezi ulicemi Sucheniova a Vítězslava Nezvala pochází z 80. let minulého století. Na dnešní poměry je počet nástupišť a zastávek zbytečně velký. Odbor dopravy proto připravil přestavbu stávajících nástupišť D a E na parkoviště pro osobní automobily. „Obě nástupiště je možné zcela zrušit. Zastávky z nástupiště D se rozmístí do nástupišť A, B a C. Nástupiště E není potřeba, protože je využíváno většinou jen příležitostně pro zájezdové či výletní autobusy a jako odstavná plocha,“ přiblížil podstatu změn místostarosta pro dopravu Pavel Svoboda.

Stavební úpravy plánuje radnice na přelom léta a podzimu. Nejprve dojde k demontáži ocelové konstrukce střechy nástupiště E. Následně se prostor oddělí pomocí betonových svodidel od zbývající části autobusového nádraží. Na původní asfaltové a z poloviny nově vydlážděné ploše vznikne na 60 šikmých stání pro osobní automobily. Upraveny budou odpovídajícím způsobem také vjezdy na nádraží, a to východní i západní.
 
Ivan Přibík
tiskový mluvčí a kronikář města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: trebic.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…