Třebíč: Nejvyšší soud vrátil kvůli jedné nevypořádané námitce obchvat zpátky Krajskému soudu

28.04.2023 16:14 | Tisková zpráva

Vyplývá to z rozhodnutí Nejvyššího soudu, vydaného 20. dubna letošního roku. Na Nejvyšší správní soud se s kasační stížností loni na jaře obrátily tři podnikatelské subjekty z Třebíče, které podaly desítky námitek proti rozhodnutí Krajského soudu v Brně s tím, že nesouhlasí s trasou plánovaného obchvatu města. Krajský soud totiž jejich námitky z roku 2021 loni zamítl.

Třebíč: Nejvyšší soud vrátil kvůli jedné nevypořádané námitce obchvat zpátky Krajskému soudu
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Nejvyšší správní soud nyní v jedné námitce připustil procesní opomenutí Krajského soudu. „Tato procesní věc spočívá v tom, že podle Nejvyššího soudu se Krajský soud opomněl vypořádat s námitkou, proč trasa obchvatu není vedena vhodněji. Tedy proč koridor obchvatu není více odkloněn od průmyslové zóny k pozemku č. 977/19, což je údolí a svahy Lorenzových sadů,“ popsal jediné opomenutí Krajského soudu starosta Třebíče Pavel Pacal.

Je to jediná námitka stěžovatelů, kterou NSS připustil a vrátil věc v tomto bodě Krajskému soudu k opětovnému projednání a vypořádání s tím, že Nejvyšší soud nemůže otázku proporcionality zásahu do práv stěžovatelů posoudit místo Krajského soudu, protože by účastníci řízení přišli o možnost podání opravných prostředků.

„Právní kličky tak prodlužují a oddalují výstavbu obchvatu, který Třebíč tak zoufale potřebuje,“ dodal Pavel Pacal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…