Třebíč: V prvním měsíci provozu najela sdílená kola skoro dva tisíce kilometrů

12.05.2023 13:05 | Tisková zpráva

Od začátku dubna si lidé v Třebíči pro jízdy po městě mohou vypůjčit sdílená kola NEXTBIKE. Osmdesát kol a deset elektrokol je rozmístěno na čtyřiceti stanovištích. V dubnu bylo opravdové aprílové počasí, přesto lidé sdílená kola využívali hodně.

Třebíč: V prvním měsíci provozu najela sdílená kola skoro dva tisíce kilometrů
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Celkem za duben proběhlo 2.077 výpůjček, z toho 534 výpůjček byla elektrokola. Průměrná doba, po kterou lidé kolo využívali, byla 13 minut a průměrný nájezd 939 metrů, tedy necelý kilometr. Ze statistiky je také vidět, který den bylo hezky. Ve středu 26. dubna si kola půjčilo nejvíce uživatelů, a to 139. Jeden z uživatelů si kolo půjčil čtyřicetkrát v měsíci. Do systému se v průběhu dubna registrovalo 1.255 uživatelů.

Anketa

Máme být kromě západních spojenců vděční za osvobození od nacismu i Rudé armádě?

97%
1%
hlasovalo: 28085 lidí

Nejvíce využívaná stanice kol pro výpůjčky i vrácení kol je na Karlově náměstí. Kola si pak lidé hodně půjčují v ulici Modřínová, u Aquaparku Laguna a v ulicích F. Hrubína a Viktorinova. Vracejí je po Karlově náměstí nejvíce na Žerotínově náměstí, u autobusového nádraží a v ulicích Smila Osovského a Modřínová. Ve statistice, která sleduje i teplotu během dne, je zřetelně vidět nárůst počtu výpůjček kol při teplém počasí.

K jízdě lidem stačí pouze aplikace NEXTBIKE, která je ke stažení zdarma. Prvních patnáct minut použití kola dotuje město a pro uživatele je zdarma, každých dalších 30 minut jízdy stojí 25 korun. U elektrokol je cena půjčení 1,50 Kč za minutu. Všechna kola jsou vybavena GPS.

Veškeré informace k použití sdílených kol najdete na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…