Třebíč potřebuje praktické lékaře, motivuje k otevření nových ordinací

28.03.2023 17:39 | Tisková zpráva

V Třebíči chybí obvodní lékaři pro dospělé i děti. Město proto ve spolupráci s Všeobecnou zdravotní pojišťovnou (VZP) přichází s finanční pobídkou.

Třebíč potřebuje praktické lékaře, motivuje k otevření nových ordinací
Foto: rep
Popisek: Třebíč

„Chceme motivovat lékaře k otevření nových ordinací finančním bonusem. Proto VZP nabízí jednorázový bonus praktickým lékařům pro dospělé i pediatrům, kteří otevřou v Třebíči novou ordinaci, ve výši 700 tisíc korun. Město k tomu přidá jeden milion,“ popsal spolupráci starosta města Pavel Pacal.

„Platí to samozřejmě i pro začínající lékaře po studiu, v rezidenčním programu. Navíc se ještě připojuje i Kraj Vysočina s třísettisícovou dotací na vybavení ordinace. Novým praktickým lékařům, kteří otevřou ve městě ordinaci, můžeme také poskytnout pronájem městského bytu,“ dodal Pavel Pacal.

Nový lékař bude muset postupně zaregistrovat dohodnutý počet pojištěnců VZP a dodržet požadovaný rozsah a rozložení ordinační doby. To znamená, že nepodpoříme lékaře, kteří budou ordinovat jenom jeden či dva dny v týdnu, ale musí zajistit plný provoz ordinace, a to po dobu minimálně pěti let. Lékařům v rezidenčním programu se tříletá lhůta k těmto pěti letům přičítá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …