Třinec: Město dokončuje zajištění svahových břehů Olše

30.10.2022 7:35 | Tisková zpráva

Po dokončení zajištění břehových svahů potoka Líštnice, kde vznikly nové opěrné zdi v celkové délce 125 běžných metrů, přistoupilo město k zajištění břehových svahů řeky Olše na ulicí Břízová. Celkem se jedná o délku cca 115 běžných metrů.

Třinec: Město dokončuje zajištění svahových břehů Olše
Foto: archív autora
Popisek: Třinec

Stavební práce začaly v červnu 2022 a ukončení prací je plánováno na polovinu listopadu 2022. Po dokončení prací bude ulice opět průjezdná pro automobily i cyklisty.

Účelem stavby, která byla na zmíněné ulici realizována na dvou samostatných úsecích, je zajištění stability místní komunikace a cílem je pak zajištění bezpečnosti provozu dopravy a pohybu chodců. Investiční náklady na opatření budou činit cca 10 milionů korun.

„Město vyhodnocuje další místa na našem území, kde by bylo žádoucí zajistit břehové svahy a bude v těchto investicích postupně pokračovat i v dalších letech,“ uvedl mluvčí magistrátu Stanislav Cieslar.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…