Třinec je sedmým nejpřívětivějším městem pro podnikatele v České republice

08.05.2016 6:30 | Zprávy

Po vítězství a zisku titulu Město pro byznys v Moravskoslezském kraji se Třinec stal sedmým nejpřívětivějším městem pro podnikání v rámci České republiky.

Třinec je sedmým nejpřívětivějším městem pro podnikatele v České republice
Foto: wikipedia
Popisek: Třinec

Tato pozitivní zpráva vyplynula z celostátních výsledků srovnávacího výzkumu Město pro byznys, jehož vyhlašovatelem je týdeník Ekonom. Titul Město pro byznys v celorepublikovém měřítku získal Humpolec, v TOP 10 zastupuje Moravskoslezský kraj pouze sedmý Třinec. Srovnávací výzkum Město pro byznys hodnotí podmínky pro podnikání v jednotlivých regionech České republiky na základě 34 kritérií, které mají pro podnikatele a firmy strategický význam. Do výzkumu je automaticky zapojeno 205 měst s rozšířenou působností a 22 městských částí města Prahy.

Vítězství v Moravskoslezském kraji a umístění na přední příčce v celorepublikovém měřítku si Třinec zasloužil především díky nejlepšímu finančnímu zdraví, proaktivnímu přístupu radnice k podnikatelům, nízké nezaměstnanosti a nejvyššímu podílu velkých zaměstnavatelů.

„Umístění mezi deseti nejlepšími městy pro byznys v České republice je pro nás obrovské příjemné překvapení. Uspěli jsme zejména díky přístupu k podnikatelům a dobrému hospodaření radnice. Znamená to, že jdeme správným směrem. Naší hlavní devizou je lidský potenciál, spolupráce a partnerství na všech úrovních, a neodmyslitelnou roli zde hrají i Třinecké železárny,“ komentovala úspěch Třince starostka Věra Palkovská.

Nejlépe hodnocená města celkově bodují především vyšším podílem velkých zaměstnavatelů, dobrým hospodařením, nižší nezaměstnaností, vyšším podílem učňů a studentů odborného vzdělávání, dobrým hospodařením radnic, dále také spíše nižšími cenami vodného a stočného, dobrou e-mailovou komunikací živnostenských odborů a také nižšími místními poplatky.

Vyhlašovatelem výzkumu Město pro byznys je týdeník Ekonom, partnerem společnost Škoda Transportation a.s., odborným garantem a zpracovatelem bonity obcí iRatingu je CRIF - Czech Credit Bureau, podporovatelem Svaz měst a obcí ČR, zpracovatelem dat agentura Datank.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

11:33 Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

Českolipští zastupitelé schválili na svém červnovém jednání založení společnosti Technické služby mě…