Trutnov: Na Dolcích vyrostlo nové dětské hřiště

08.12.2018 16:59

V rekreačním areálu Dolce u Trutnova vzniklo nové dětské hřiště. Staré nedostačující atrakce byly vyměněny za nové herní prvky. Děti se mohou těšit na lanovku, řetězovou dvojhoupačku či prolézačku ve tvaru lodě.

Trutnov: Na Dolcích vyrostlo nové dětské hřiště
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

Město Trutnov vybudovalo v rekreačním areálu Dolce, který je především v letních měsících oblíbenou turistickou destinací i vyhledávaným cílem trutnovských obyvatel, nové moderní dětské hřiště. „Staré, již dožilé hřiště nevyhovovalo současným požadavkům a normám, tak jsme se rozhodli i z důvodu bezpečnosti zde vybudovat nové herní prvky,“ vysvětluje Ivan Adamec, starosta města Trutnova. V místě původního dětského hřiště tak radnice nechala instalovat tři nové prvky – lanovku, řetězovou dvojhoupačku a herní sestavu ve tvaru lodě.

Město se pro tento krok rozhodlo i díky získání dotace. Výstavba dětského hřiště v areálu Dolce byla realizována za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj, a to částkou téměř 320.000 Kč. Celková cena za pořízení nových prvků činila 602.000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…