Trutnovská radnice podá námitku k přestavbě Kauflandu

11.01.2019 15:14

Vedení města Trutnova jednalo se zástupci společnosti Kaufland o plánované přestavbě budovy zdejší prodejny. Město sdělilo své připomínky k podobě plánů a na základě diskuze s tuzemským vedením Kauflandu došlo k jasnému vytyčení cílů a postupu ve věci.

Trutnovská radnice podá námitku k přestavbě Kauflandu
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

Starosta města Trutnova Mgr. Ivan Adamec a místostarosta Mgr. Tomáš Eichler vedli ve středu 9. ledna 2019 jednání v Praze s vedením Kauflandu o připomínkách k plánované přestavbě marketu v Trutnově. „Chceme, aby projekt citlivě respektoval prostředí, ve kterém je budován, a nešlo jen o standardizovaný objekt násilně zasazený do místa,“ vysvětluje Ivan Adamec, starosta města Trutnova. „Naše připomínky k projektu se týkají především nedostatků oproti stávajícímu územnímu plánu. Upozornili jsme zástupce Kauflandu na rozdíl mezi vyprojektováním stavby "v mezích zákona" a veřejným projednáním, ke kterému ale bohužel ze strany Kauflandu doposud nedošlo,“ říká trutnovský starosta.

Vedení města jednalo s cílem domluvit se na efektivním řešení, protože připomínky se týkají také osvětlení, počtu parkovacích míst či zvýšené náročnosti na dopravní kapacitu. „Po úporném jednání vzali na vědomí naše připomínky a deklarovali ochotu reagovat na námitky a úpravu projektu. Chtějí se také setkat a jednat s našimi občany. Ovšem tuzemské vedení Kauflandu není schopné tak rychle reagovat, tudíž současné stavební řízení zatím běží a nebude přerušeno,“ dodává Ivan Adamec. 

Námitky mohou účastníci řízení podávat do 11. ledna 2019. „Očekáváme, že námitky podá několik desítek občanů žijících v dotčených ulicích a i my jako město Trutnov se k nim přidáme. Naše námitka se bude týkat řady věcí, ale hlavní z nich je nedodržení pravidel územního plánu,“ vysvětluje Tomáš Eichler.

Pokud nedojde k oboustranně přijatelné úpravě projektu, je možné že připomínkové řízení jeho stavbu zbrzdí až o několik let. „Nemůžeme předjímat rozhodnutí stavebního úřadu, který vykonává státní správu, ale s ohledem na situaci odhadujeme, že rekonstrukce v letošním roce nezačne,“ uzavírá Tomáš Eichler.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…