Turnov: Nejkrásnější perníček 750 vyhlášen

08.01.2023 8:38 | Tisková zpráva

Soutěž o Nejkrásnější perníček 750 patří k posledním akcím, které se pojí s výročím našeho města. Slíbili jsme vyhlášení na Tři krále. Tímto tedy gratulujeme všem skvělým pekařkám a pekařům.

Turnov: Nejkrásnější perníček 750 vyhlášen
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Na podatelnu Městského úřadu Turnov během prosince dorazily jen samé krásné perníky. Protože byl jeden hezčí než druhý, bylo velmi těžké vybrat skutečně nejkrásnější. Co člověk, to názor…

Vybírali jsme tedy i tematicky... Nejkrásnějším perníčkem 750 se stalo perníkové ztvárnění barokní budovy, která stávala na náměstí Českého ráje. Oceňujeme skvělé zpracování perníčku i nápad vytvořit budovu, která patřila k historii města a dnes už ji zde vidět nemůžeme. Autorkou perníčku je paní Lucie Preislerová a my jí srdečně gratulujeme. Získává unikátní knihy, které vyšly u příležitosti výročí města – obsáhlou publikaci Turnov a fotoknihu Turnov v srdci, pamětní výroční medaili a další drobné ceny.

Turnov

Velice oceňujeme také další nádherné perníčky. Odměnu získávají pohled na Turnov, kostel sv. Františka a městský znak paní Terezy Johnové, anděl 750 paní Jany Grofové a kometa 750 paní Markéty Buriánkové. Všechny výherkyně budeme kontaktovat e-mailem.

Speciální odměna pak míří do Základní školy Žižkova, a to za kolektivní výrobu výročního perníku ve třídě 6. C. Další ocenění si vysloužila Mateřská škola Ohrazenice za své perníkové PF.

Děkujeme všem, kdo si před Vánoci našli čas a donesli vzorek svého umění na turnovskou radnici. Věříme, že jste se při tvorbě dobře bavili, podobně jako při akcích oslav 750 let od první písemné zmínky o našem městě.

Nejkrásnější perníčky 750 můžete od příštího týdne až do konce ledna vidět v infocentru na náměstí Českého ráje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…