Turnov získal Cenu Euroregionu Nisa

23.12.2018 15:55

Tento týden se konalo v Bráně Trojzemí v Hrádku nad Nisou předání Ceny Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa 2018. Turnov bodoval v kategorii Nejlepší přeshraniční spolupráce.

Turnov získal Cenu Euroregionu Nisa
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Předání Ceny Euroregionu Nisa, autor: MěÚ TurnovV kategorii „Nejlepší přeshraniční spolupráce“ byla nominovaná partnerská spolupráce Jawor-Turnov-Niesky. Cenu převzali starosta Jawora Emilian Bera a místostarostka Turnova Jana  Svobodová.  Příští rok oslaví partnerství Turnov-Jawor 20 let. V roce 2002 byla uzavřena trojdohoda Turnov-Jawor-Niesky.

Spolupráce s Jaworem probíhá na bázi kulturních i společenských aktivit. „Zmínit mohu například účast našich perníkářů a umělců na Oslavách chleba a perníku v Jaworu. Partnerství se osvědčilo i při přeshraničních projektech,“ popsala Ing. Eva Krsková z odboru rozvoje města turnovské radnice.

Jak pokračovala, vedle několika malých projektů se školami byl v letech 2008 - 2010 realizován velký přeshraniční projekt "Podpora a rozvoj partnerské spolupráce Jawor-Turnov", kterým se nastartovala přeshraniční spolupráce dalších subjektů, zejména škol. „Přeshraniční spolupráce probíhá též na poli cestovního ruchu, realizován byl projekt i v oblasti odpadového hospodářství,“ připomněla Eva Krsková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…