Uherské Hradiště: Každý rok se snažíme, aby bylo město zelené a rozkvetlé

20.03.2023 19:44 | Tisková zpráva

Kvetoucí záhony podél komunikací, zelené plochy i rozkvetlé stromy vždy na jaře potěší oko každého občana či návštěvníka města. Nejinak tomu bude letos, více než na novinky ale město vsadí na údržbu stávající zeleně.

Uherské Hradiště: Každý rok se snažíme, aby bylo město zelené a rozkvetlé
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Vzhled veřejných prostranství je pro město důležitý, proto v předchozích letech radnice investovala do rozvoje zeleně zvýšené finanční prostředky. Každoročně narůstaly plochy trvalkových záhonů, byly vysázeny nové pásy kvetoucích cibulovin a rostl i počet stromů vysazených nad rámec nařízených náhradních výsadeb. V poslední době město vysadilo záhony pestrobarevných květin na řadě míst, vloni například podél ulice Sokolovská v Jaktářích, dříve také podél ulice Kollárova, na třídě Maršála Malinovského, ulici Jiřího z Poděbrad, na Velehradské třídě a dalších místech.

„V letošním roce se chceme více soustředit na údržbu zeleně tak, aby tyto výsadby byly dlouhodobě udržitelné a splňovaly požadavky na kvalitní městskou zeleň.  Zaměříme se zejména na výchovné řezy vysazených mladých stromů, zdravotní řezy těch, jejichž stav už není optimální a na dosadby stávajících květinových záhonů,“ prozradil místostarosta města Čestmír Bouda.

Každoročně narůstají i nároky na závlahu, a to zejména u mladých výsadeb. Pozorujeme také narůstající problémy některých druhů dřevin, zejména bříz a borovic, které patrně vlivem klimatických změn ve zvýšené míře prosychají. Na tyto změny reaguje radnice výsadbami těch druhů dřevin, které jsou schopny změněné podmínky lépe snášet.

„Přestože letos předpokládáme větší výdaje spíše do údržby stávající zeleně, neznamená to, že rezignujeme na její rozvoj. Bude se však jednat spíše o menší akce, jako výsadbu stromů v zeleném pásu mezi komunikací a parkovištěm na Velehradské třídě, úprava parčíku v Sadech, nové výsadby v ulicích Dlouhá a Na Bahně,“ uzavřel Čestmír Bouda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…