Uherské Hradiště: Městské studny zaslouží pozornost

21.01.2018 12:49

Víte, že na pozemcích ve vlastnictví města Uherské Hradiště evidujeme celkem 27 studní? Město si jejich významu cení a snaží se je udržovat. Jen vloni radnice opravila 5 městských studní a další budou následovat.

Uherské Hradiště: Městské studny zaslouží pozornost
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Doba výstavby studní není známá a jejich využití je dnes, v době téměř stoprocentního napojení obyvatel na městský vodovod, spíše příležitostné, ale jedná se o stavby, které si zaslouží pozornost a dotváří kolorit veřejného prostranství jednotlivých městských částí.

Základní péče o všechny městské studny spočívá v zajištění jejich provozní bezpečnosti, ale tam, kde jsou studny opatřeny ruční pumpou, město postupně investuje do oprav těchto drobných vodních staveb tak, aby byly zajímavým a funkčním prvkem veřejného prostranství. 

Vzhledem k minimálnímu využití studní není kvalita vody v nich sledována a jsou proto opatřeny upozorněním, že se jedná o užitkovou vodu. U opravených studní jsou pak zjišťovány jejich základní parametry: průměr, hloubka a výška vodního sloupce.

Město Uherské Hradiště vynakládá každoročně na údržbu studní kolem 20 tisíc korun. Jen v  loňském roce bylo opraven pět městských studní - dvě studny v Mařaticích, stejný počet v Sadech a jedna v místní části Vésky. V letošním roce se chce odbor správy majetku města zaměřit na opravy studní v místní části Jarošov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…