Uherské Hradiště: Na nových hřištích si děti budou hrát už za pár dnů

02.07.2018 16:01

Hned na dvou místech ve městě se děti dočkají nových a moderních prostor k hraní a dovádění. Čilý stavební ruch jistě neunikl nikomu, kdo v posledních dnech procházel přes ulici Na Splávku v centru města, případně ve Štěpnicích poblíž bytového domu č. p. 1095. Na obou těchto místech jsou právě kompletně rekonstruována dětská hřiště.

Uherské Hradiště: Na nových hřištích si děti budou hrát už za pár dnů
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Jako první bude zprovozněno hřiště ve Štěpnicích, kde jsou již v současné chvíli dokončovány pouze terénní úpravy. Zajímavostí a jistě i překvapením pro děti je novinka v Uherském Hradišti - multifunkční plocha, na které děti mohou díky množství prvků uplatnit své nápady a kreativitu a při tom rozvíjet svou pohybovou motoriku. Své další využití najde plocha plná značek a drah rovněž pří jízdě dětí na odstrkovadlech, tříkolkách, koloběžkách či kolech. Povrh je tvořen litou pryží, takže je uživatelsky vysoce přívětivý a zároveň odolný.  Plochu a také ostatní prvky budou moci děti využívat již v průběhu tohoto týdne. Na místo přibydou ještě lavičky a odpadkový koš.

Dětské hřiště Na Splávku byste v těchto dnech nepoznali.  Tam právě „úřadují“ bagry a málokdo by řekl, že do dvou týdnů na tomto místě vznikne funkční, moderní a zároveň pěkné místo pro děti ze samotného centra města. Proměnnou prochází zpevněná plocha, doplněny budou mimo jiné houpačky, kolotoč a pískoviště. Hřišti ale bude dominovat především multifunkční hrad. „Jeho konkrétní podobou se nechejte překvapit, ale pevně věříme, že hlavně těm nejmenším dětem se bude hodně líbit,“ slíbil starosta města Stanislav Blaha.

Obě uvedená hřiště charakterem svých úprav odpovídají schválené koncepci dětských hřišť a sportovišť v Uherském Hradišti. „Doufáme, že obě hřiště budou plnit svůj účel a že dětem i jejich rodičům udělají radost,“ přál si starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…