Uničov 2021: Festival současného umění

16.07.2021 16:59

Výstavy fotografií, obrazů a trojrozměrných děl pořádané na tradičních i netradičních místech, filmové projekce, intervence ve veřejném prostoru nebo přednášky – to a mnohé další nabízí program festivalu současného umění UFF, který v Uničově probíhá od čtvrtka 15. do neděle 18. července.

Uničov 2021: Festival současného umění
Foto: archiv města
Popisek: Morový sloup a radnice v Uničově

Festival současného umění otevřel ve čtvrtek 15. července série vernisáží výstav prezentujících spolupráci s ateliéry fotografie ve Zlíně, Brně a Ostravě. Expozice jsou instalovány v Městském klubu na náměstí Osvobození (kde v 17.00 hodin proběhne první vernisáž), v second handu v Mohelnické ulici, na cyklostezce v parku a v galerii U Minoritů v koncertní síni.

Anketa

Souhlasíte, aby se pokuty za opakované přestupky odečítaly ze sociálních dávek?

97%
1%
hlasovalo: 18015 lidí

Na pátek jsou připraveny komentované prohlídky výstav a další vernisáže, v 17.0 0 hodin proběhne v koncertní síni přednáška Václava Magida o uměleckém ztvárnění německé mytologie v 19. století a od 20.30 hodin se v městském parku uskuteční performance nazvaná „Hrob“. V sobotu se výstavní program rozšíří o projekce filmů a od 17.00 hodin v parku na Kolibě a na diskotéce U Krále Jiřího proběhne hudební produkce. Na neděli je mimo jiné plánovaná šestihodinová projekce filmu Karla Vachka „Komunismus a síť aneb Konec zastupitelské demokracie“. Promítání začíná v 15.00 hodin v někdejším knihkupectví na Masarykově náměstí 25.

UFF navazuje na původní Fotofestival Uničov. „Rozšířili jsme kurátorský tým a navázali nové spolupráce s umělci a uskupeními napříč republikou i zahraničními autory,“ přibližuje hlavní pořadatel Vojtěch Janoušek. „ S dlouholetým kolegou Petrem Willertem jsme do týmu přibrali kurátorky Marii Vařekovou a Lindu Vondrovou. Nová dramaturgie posunuje těžiště festivalu a zaměřuje se na současné umění jako celek. Festival také mění název – z Fotofestivalu Uničov na UFF. Nejedná se o nějakou konkrétní zkratku, jde spíš o takový mnohoznačný název. Chtěli jsme poněkud upustit od důrazu na fotografii a přehlídku rozšířit na celé současné umění,“ dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…