Uničov: Město rozšiřuje městský kamerový a dohlížecí systém

13.12.2018 21:22

Vývoj trestné činnosti v Uničově nevykazuje z dlouhodobého hlediska dramatický nárůst. Ovšem začátkem roku 2017 došlo k několika loupežím, jejichž objasnění bylo ztíženo neexistencí uceleného kamerového systému, pomocí kterého by bylo možné získat kriminalisticky relevantní údaje o pohybu osob v inkriminovaných dobách a místech.

Uničov: Město rozšiřuje městský kamerový a dohlížecí systém
Foto: archiv města
Popisek: Morový sloup a radnice v Uničově

Dále je úroveň kriminality ovlivněna vyšším počtem krádeží jízdních kol, krádeží automobilů a krádeží věcí z automobilů. Další oblastí protiprávních jednání na území Uničova je oblast přestupků, k jejichž odhalování a objasňování by mohl pomoci právě kamerový systém.

Po společném jednání na úrovni vedení Obvodního oddělení Policie ČR v Uničově a vedení Městské policie Uničov bylo orgánům města doporučeno vybudovat městský kamerový a dohlížecí systém (MKDS), který bude provozován Městskou policií Uničov a s jehož pomocí by bylo možné získávat okamžitý přehled o aktuální situaci ve městě, jakož i zpětně vyhodnocovat záznamy z kamer, a získávat tak kriminalisticky relevantní údaje potřebné při odhalování a objasňování trestné činnosti. MKDS by měl kromě toho sloužit také k ochraně důležitých kulturních památek, které se nacházejí na území města Uničova.

Kamerový systém bude obsluhován výhradně Městskou policií Uničov v souladu se Zákonem o obecní policii a podle jejích vnitřních směrnic. V rámci budování MKDS se počítá s umístěním dohledového stanoviště v budově Obvodního oddělení Policie ČR, odkud bude možné sledovat aktuální dění v režimu on-line. Přístup k záznamům z MKDS bude probíhat výhradně prostřednictvím velitele Městské police Uničov, popř. určeného zástupce.

Celkové náklady projektu: 1 213 146 Kč
z toho dotace Olomouckého kraje: 200 000 Kč

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…