Ústí nad Labem: Březen patřil účasti na veletrzích cestovního ruchu

28.03.2023 12:59 | Tisková zpráva

Město Ústí nad Labem se během března prezentovalo na čtyřech veletrzích cestovního ruchu.

Ústí nad Labem: Březen patřil účasti na veletrzích cestovního ruchu
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Po covidové pauze se statutární město Ústí nad Labem v průběhu března zúčastnilo několika veletrhů cestovního ruchu, kde prezentovalo svou nabídku turistických či cyklistických atraktivit. Velký zájem o tištěné materiály značí, že návštěvníci chtějí objevovat Ústecko jak na kole, tak pěšky.

Dovolená Ostrava (3. - 4. 3. 2023)
Již 25. ročník ostravského veletrhu se konal v prostorách výstaviště Černá louka v samém centru Ostravy. Město Ústí nad Labem se prezentovalo v rámci spolupráce s A.T.I.C. ČR, kde mělo vlastní vystavovatelský pult. Zájem projevili návštěvníci hlavně o přírodní zajímavosti, lodní dopravu a Labskou stezku. Otázky směřovaly rovněž k možnosti ubytování.

Anketa

Má vláda zvýšit základní sazbu DPH z 21 % na 23 %?

4%
96%
hlasovalo: 26159 lidí

Euroregion Tour Jablonec 2023 - Festival zážitků v Trojzemí (10. - 11. 3. 2023)
22. ročníku, který představil zcela nový koncept této akce, se město Ústí nad Labem zúčastnilo vůbec poprvé. Návštěvníci zde nejen čerpali inspiraci pro své výlety a dovolenou, ale zážitky je čekali i přímo na místě. Ústí nad Labem navíc poskytlo jednu z cen doprovodné soutěže. Dotazy příchozích zde byly, zejména díky blízkosti obou regionů, více konkrétní. Nejvíce žádané byly materiály o místních památkách, jezeru Milada či rozhlednách a vyhlídkových místech.

Holiday World Praha (17. - 19. 3. 2023)
31. ročník mezinárodního veletrhu cestovního ruchu a regionální turistiky se opět konal v areálu PVA EXPO Letňany a přilákal přes 27 000 návštěvníků. Město se prezentovalo na společném stánku s Destinační agenturou České středohoří v expozici Ústeckého kraje. Charakteristickým rysem pro pražský Holiday World je vysoká návštěvnost a velký zájem jak odborné, tak laické veřejnosti.

For Bikes Praha (24. - 26. 3. 2023)
Ani na největším cyklistickém veletrhu v České republice, který každoročně otevírá cyklistickou sezonu, nechybělo město Ústí nad Labem. Prezentovalo se opět společně s DA České středohoří v krajské expozici. Téma veletrhu předurčilo největší zájem návštěvníků o cyklistické trasy, zejména o Labskou stezku. K dispozici zde byl aktuální cykloprůvodce touto oblíbenou cyklostezkou. Příchozí si rovněž odnášeli cykloturistické mapy a tipy na cyklovýlety.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …