Ústí nad Labem: Koordinační schůzka jednala o uzavíraných ubytovnách

02.07.2018 10:02

Nové ubytování má již zajištěné naprostá většina obyvatel ubytoven Modrá a Klíšská, které se provozovatelka rozhodla k poslednímu červnu uzavřít.

Ústí nad Labem: Koordinační schůzka jednala o uzavíraných ubytovnách
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Účastníci páteční koordinační schůzky, které se zúčastnili představitelé města, sociální pracovníci i zástupci neziskových organizací, konstatovali, že  z 224 ubytovaných bylo již bydlení zprostředkováno pro 177, o bydlení pro dalších 25 lidí se jedná. Zbývající obyvatelé si buď zajistili jiné ubytování u příbuzných, nebo známých, někteří z nich dosud neprojevili o svou situaci vůbec žádný zájem.

„Sociální pracovníci odvedli plno práce, děkuji jim za to. Ukázalo se, že škarohlídské předpovědi o tom, kolik lidí zůstane na ulici, byly jen nezodpovědnými spekulacemi. Budeme situaci samozřejmě dál sledovat,“ uvedla primátorka Věra Nechybová.

Odbor sociálních věcí nyní soustředí informace o tom, do kterých lokalit se lidé z ubytoven přestěhovali, a předá je neziskovým organizacím, které mezi nimi budou dále působit.

Město má mimo jiné připraveno i dočasné přístřeší pro ty, kteří by nakonec ubytování z různých důvodů nenašli. Bude v tělocvičně základní školy v Předlicích, provizorně ubytování budou muset dodržovat přísné podmínky včetně zákazu požívání alkoholu.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…