Ústí nad Labem: Letní kino projde rozsáhlou rekonstrukcí

21.01.2018 10:40

Rozpočtové opatření ve výši 1,7 mil. korun, kterým bude zajištěna Rekonstrukce Letního kina - elektro a Rekonstrukce Letního kina – sanace, schválila rada města.

Ústí nad Labem: Letní kino projde rozsáhlou rekonstrukcí
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

"Celý areál byl dlouhodobě zanedbávám, je to přitom jedna z největších zelených ploch v centru města. Chceme tu vytvořit důstojné podmínky pro návštěvníky i organizátory akcí," uvedla primátorka Věra Nechybová.

Ve schváleném rozpočtu na rok 2018 byly alokovány finanční prostředky na Rekonstrukci Letního kina – elektro 3,5 mil. Kč a na Rekonstrukci Letního kina – sanace 5 mil. Kč, celkem 8,5 mil. Kč. V současné době jsou zpracovány dokumentace pro provádění stavby včetně soupisu prací a výkazů výměr.

Předmětem projektu Rekonstrukce Letního kina - elektro je úprava stávajícího rozvodného zařízení v areálu Letního kina. Úpravy spočívají v demontáži stávajících rozvodných skříní, osazení patnácti nových rozváděčů, šesti lamp veřejného osvětlení a elektrifikace prostor garáží a pokladny u horního vstupu do areálu. Navýšením kapacit elektrozařízení dojde ke zlepšení funkčnosti a zvýšení komfortu pro provozovatele areálu a subjekty zajištující produkci a občerstvení během pořádání akcí v areálu.

Předmětem projektu Rekonstrukce Letního kina - sanace jsou stavební úpravy. Například v zázemí pod jevištěm bude provedeno vnitřní hydroizolační opatření na vybraných částech podlah a stěn a s tím související finální povrchové úpravy. Úpravy budou provedeny i na vybraných částech obvodových stěn, orchestřiště, přístupových schodišť a jeviště. Vyměněny budou vybrané zámečnické, klempířské výrobky a vstupní dveře.

U vestibulů WC nad hledištěm bude realizováno nové neprůsvitné zastropení vestibulů s pochozí povrchovou úpravou a hydroizolací. Chybět nebudou nové omítky, ani úprava kamenného pohledového zdiva a nátěry ocelových konstrukcí ve vestibulech. Součástí rekonstrukce bude také výměna dřevěných konstrukcí laviček hlediště (sedáků a opěradel) mimo zastřešené části hlediště. Provedeny budou i stavební úpravy garáží.

Současně rada schválila vyhlášení veřejné zakázky na výběr zhotovitele. Vzhledem k tomu, že provoz areálu Letního kina zůstane během plnění veřejné zakázky zachován, bude postupováno s největší opatrností dle pokynů projektové dokumentace.

Navíc v termínech konání společenských akcí budou nastavena taková opatření, která zabrání omezení jejich pořádání (tzn., bude nutné zajistit bezpečnost účastníků, eliminovat hluk, prach, zamezit nebezpečí pádu předmětů, apod.). Harmonogram prací je nastaven tak, aby stavební práce co nejméně omezovaly návštěvníky a účinkující a zároveň budou upřednostněny úpravy, které mají přímý vliv na komfort návštěvníků (např. výměna laviček).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…