Ústí nad Labem: Na Rondelu by mohl vzniknout podchod pro pěší

14.10.2022 16:43 | Tisková zpráva

V souvislosti s problematikou výstavby Justičního paláce a rekonstrukce křižovatky Rondel je řešen bezpečný pohyb občanů. Rada proto schválila 2 398 500 Kč k zajištění projektové dokumentace podchodu.

Ústí nad Labem: Na Rondelu by mohl vzniknout podchod pro pěší
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Rozpočtové opatření odboru dopravy majetku a finančního odboru schválili radní. Z Investiční rezervy FO bylo přesunuto 2 398 500 Kč na Projektové práce ODM. Na základě jednání v souvislosti s problematikou výstavby Justičního paláce (investice pod záštitou Ministerstva spravedlnosti), rekonstrukce okružní křižovatky Rondel na silnici I/30 (investice ŘSD) a řešení bezpečného pohybu chodců a cyklistů při křížení silnice I/30 v ulici Božtěšická je schváleno rozpočtové opatření k zajištění projektové dokumentace podchodu.

Anketa

Jste ještě schopni zajistit si dostatek kvalitního jídla?

16%
hlasovalo: 16317 lidí

Jednáním bylo přislíbena možnost financování podchodu na úrovni ministerstev dopravy a spravedlnosti, případně i financí. ŘSD současně oslovilo SFDI v souvislosti s možností čerpání finančních prostředků z dotačního titulu. SFDI pro výstavbu podchodu při křížení s komunikací I. třídy disponuje finančními prostředky, které lze poskytnout až do výše 85 % celkových uznatelných nákladů.

Projekt křižovatky je aktuálně ve fázi zpracování dokumentace pro výběr zhotovitele, ale na základě jednání z 21. 4. 2022 byla příprava dočasně přerušena, aby mohlo dojít k případné koordinaci stavby okružní křižovatky a mimoúrovňového křížení s chodci a cyklisty.

Realizace podchodu bude mít dopad také do vyvolaných přeložek inženýrských sítí a koordinaci se stavbou objektu Justičního paláce s dopadem do povolovacího procesu v územním a stavebním řízení. Město je tak připraveno se podílet na nákladech v souvislosti se zajištěním projektové dokumentace podchodu a osloví projektanta OK Rondel (PONTEX), aby předložil nabídku na realizaci mimoúrovňového křížení silnice I/30 v ul. Božtěšická s komunikací pro chodce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

22:09 Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

Hokejové mistrovství světa se roku 2026 bude konat ve švýcarských městech Curych a Fribourg. Právě z…