Ústí nad Labem: Odběr povrchových vod pro zalévání je zakázán

17.08.2018 18:22

Odběr povrchových vod z vodních toků a vodních děl zakázal Odbor životního prostředí Magistrátu města Ústí nad Labem. Stalo se tak na podnět Povodí Ohře.

Ústí nad Labem: Odběr povrchových vod pro zalévání je zakázán
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Zákaz se vztahuje na odběr vody pro účely zalévání zahrad, trávníků, napouštění bazénů a nádrží, zásobování objektů a pozemků ve vlastnictví jednotlivých občanů, (domácností) užitkovou vodou, mytí motorových vozidel, na celém území okresu Ústí nad Labem ve správních obvodech těchto obcí: Dolní Zálezly, Habrovany, Homole u Panny, Chabařovice, Chlumec, Chuderov, Libouchec, Malé Březno, Malečov, Petrovice, Povrly, Přestanov, Ryjice, Řehlovice, Stebno, Tašov, Telnice, Tisá, Trmice, Ústí nad Labem, Velké Březno, Velké Chvojno a Zubrnice.

Důvodem opatření je dlouhotrvající téměř bezdeštné období a vysoké teploty. Došlo tak k nepříznivému vývoji hydrologické situace ve vodních tocích – významné snížení průtoků ve vodních tocích na celém území okresu Ústí nad Labem, která může vést k ohrožení veřejného zájmu, tzn. může dojít ke kyslíkovému deficitu, k vážnému ohrožení vodních a na vodu vázaných ekosystémů a k ohrožení zajištění funkce vodního toku. Dodržování zákazu bude kontrolováno.

Účinnost opatření je vyhlášena do 31. října 2018. V případě, že odpadnou důvody mimořádného opatření, může být zrušeno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…