Ústí nad Orlicí: Participativní rozpočet startuje. Přihlaste svůj projekt

01.01.2022 16:08 | Tisková zpráva

Začíná pilotní ročník participativního rozpočtu „PRO ÚSTÍ“, příjem návrhů potrvá od 1. ledna do 28. února 2022. Participativní rozpočet dává občanům možnost spolurozhodovat o tom, kam půjdou veřejné prostředky.

Ústí nad Orlicí: Participativní rozpočet startuje. Přihlaste svůj projekt
Foto: ustinadorlici.cz
Popisek: Letecký pohled na Ústí nad Orlicí

Každý obyvatel města Ústí nad Orlicí (podmínkou je trvalé bydliště na území města či v jeho místních částech) starší 15 let může navrhnout projekt, který by byl pro město prospěšný. Město na jejich realizaci vyčlenilo částku ve výši 800 tisíc korun. V kategorii pro malé projekty budou vybírány dva projekty s cenou do sto tisíc korun, v kategorii pro velké projekty dva s cenou do 300 tisíc korun. O vítězích rozhodne hlasování občanů.

Veškeré potřebné informace najdete zde na našem webu nebo v lednových Ústeckých listech. Přihlášku lze vyplnit elektronicky nebo ručně. Online přihláška a formuláře ke stažení jsou k dispozici ZDE www.ustinadorlici.cz/cs/pro-usti, přihláška byla také vytištěna v lednových Ústeckých listech. Návrh může být doplněn o přílohy (elektronicky se posílají na mailovou adresu pokorna@muuo.cz), případně je lze společně s vyplněnou přihláškou odevzdat v obálce označené nápisem „PRO ÚSTÍ“ na podatelně městského úřadu.

Pojďme společně zlepšit naše město.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…