Ústí nad Orlicí: Zelené Oustí pomáhá s veřejnou zelení

04.07.2021 13:49

Veřejná zeleň je vizitkou každého města. Před pár dny zasedala správní rada Nadačního fondu Zelené Oustí, který usiluje o to, aby Ústí nad Orlicí bylo zelenější, veřejné zeleně přibývalo a dařilo se jí dobře.

Ústí nad Orlicí: Zelené Oustí pomáhá s veřejnou zelení
Foto: ustinadorlici.cz
Popisek: Letecký pohled na Ústí nad Orlicí

Fond založilo město před devíti lety. Jsou z něj podporovány aktivity, které vedou k ochraně, údržbě a rozvoji veřejné zeleně na území města bez rozdílu vlastnictví pozemku.

Anketa

Do voleb zbývá sto dní. Kdo podle vás bude příštím premiérem?

hlasovalo: 15066 lidí

V posledních letech čerpal prostředky ze Zeleného Oustí na své projekty TJ Sokol Ústí nad Orlicí, který se ve třech etapách pustil do revitalizace zeleně a sadových úprav ve sportovním areálu. V letošním roce bude z fondu financována výsadba zeleně v ulici Družstevní.

Žádost o příspěvek z Nadačního fondu Zelené Oustí mohou podat právnické nebo fyzické osoby, o jeho poskytnutí rozhoduje správní rada. Podrobné informace včetně pravidel a písemné žádosti lze najít na webových stránkách fondu www.zeleneousti.cz. Web obsahuje i obrazovou dokumentaci ke všem realizovaným projektům, které fond podpořil od doby svého založení.

Vítaní jsou všichni ti, kteří veřejnou zeleň považují za důležitou a chtějí pomoct s péčí o ni. „Pro případné dárce je na webových stránkách připravena darovací smlouva, kterou mohou využít k podpoře činnosti nadačního fondu na realizaci zajímavých návrhů na vytváření zdravého a estetického prostředí města,“ uvedl předseda správní rady nadačního fondu doc. Ing. Václav Klička, CSc., Ph. D.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…