V Kladně naplnili Pohádkovou vánoční truhlu

28.01.2018 8:34

Kladenské Vánoce nejsou pouze časem setkávání a sváteční atmosféry nejen v centru města. Jsou tradičně dobou, kdy obyvatelé Kladna pomáhají dětem bez rodin.

V Kladně naplnili Pohádkovou vánoční truhlu
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Ani závěr loňského roku nebyl v tomto směru výjimkou. „Jsem rád, že Kladeňáci chtějí touto cestou pomáhat. Jen z Pohádkového stromu splněných přání si utrhli 250 přání dětí z azylového domu a dětských domovů v Kladně a okolí. Dárky následně přinesli a my jsme je doručili potřebným dětem,“ řekl kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).

Od první adventní neděle mohli návštěvníci Kladenských Vánoc přispět i do tradiční Pohádkové vánoční truhly umístěné na náměstí Starosty Pavla.  Do této veřejné sbírky putovalo i vstupné z charitativních koncertů v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Na prvním z nich při rozsvěcení Pohádkového vánočního stromu vystoupila Lucie Bíla.  

 „I díky Lucii Bílé se v truhle postupně podařilo shromáždit bezmála 185 tisíc korun, tedy bez pár tisíc korun stejně jako v předešlém roce. Výtěžek sbírky nyní rozdělíme dětským domovům podle počtu jejich svěřenců, “ uvedl primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).

Rozdělení částky schválí na svém jednání kladenští radní a následně jejich návrh musí potvrdit zastupitelé.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

13:37 Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

Správa železnic pokračuje v přípravách sítě vysokorychlostních tratí, o pokračujících pracích přijel…