V jihlavské MHD od středy přibyl další spoj

14.04.2020 13:52

Dopravní podnik města Jihlavy od středy 15. dubna posílil ranní a upraví večerní nejvytíženější spoje. Nově například pojede v 5:20 ranní autobus s číslem 5. Večerní spoj s číslem 32 z Bosche zase pomůže lidem cestujícím na největší sídliště Březinova.

V jihlavské MHD od středy přibyl další spoj
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Od středy 15. 4. 2020 na lince č. 5 nově pojede spoj s odjezdem v 05:20 z konečné v Ráji směrem na Masarykovo náměstí. Při odjezdech na ranní směnu některým cestujícím nestačil spoj s odjezdem až v 5:43 a proto jim DPMJ přidává ještě jeden dřívější odjezd.

Podobně reaguje jihlavský jízdní řád autobusů a trolejbusů také na poptávku večerního spojení mezi Boschem a Březinkami. Na expresní lince č. 32 bude nově spoj jezdící po přivaděči s odjezdem ve 22:15 z konečné Bosch Diesel čekat na zastávce Kaufland na příjezd trolejbusu na lince E. „Obnoví se tím přestupní vazba na sídliště Březinova“, vysvětlil ředitel DPMJ Radim Rovner. Podle jeho slov se jedná o další úpravy spojů, které reagují na potřeby a přání cestujících: „Už od 6. dubna jsme posílili v některých konkrétních časech trolejbusovou linku E a dál monitorujeme situaci. Jsme stále připraveni pružně reagovat. Pokud bude o nějaký spoj větší zájem, vyšleme posilový vůz.“

V řadě měst MHD vůbec nejezdí, příkladem z Kraje Vysočina Vysočiny může být například Havlíčkův Brod, kde jsou od 17. března všechny spoje do odvolání zrušeny. Jihlava ale trvá na zachování základní dopravní obslužnosti, a tak město i za cenu ztrát zachovává podstatnou část spojů. Rada města Jihlavy schválila v rámci nouzového stavu v České republice přechod MHD do kombinace víkendového provozu trolejbusových linek a letního prázdninového provozu na autobusových linkách se zachováním ranních a odpoledních posílených spojů do a z průmyslových zón.

Kvůli zavedeným vládním opatřením, kdy děti necestují do škol a mnoho lidí nechodí do zaměstnání, registruje DPMJ za březen jen poloviční tržby. „Místo 5,2 mil Kč utržil podnik za celý měsíc jen 2,6 mil korun a cestujících stále nepřibývá. Jsou vytížené jen některé spoje, na většině linek jezdí ve vozidlech jen pár cestujících nebo jezdí i zcela prázdné. V dubnu odhaduje DPMJ ještě razantnější pokles tržeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

11:33 Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

V okolí zimního stadionu budou rozmístěny hlídky, které budou řídit dopravu i pohyb osob