V příštích dvou letech bude město Třebíč svítit levněji

07.10.2016 10:46

Městu s koncem letošního roku končí dvouletá smlouva na cenu elektrické energie vysoutěžená v roce 2015 přes elektronickou aukci v systému EZAK. Pro roky 2017 až 2018 se město zapojilo do klání o nejlepší cenu na portále Českomoravské komoditní burzy Kladno.

V příštích dvou letech bude město Třebíč svítit levněji
Foto: rep
Popisek: Třebíč

„Aktuální cena elektrické energie je 890 korun za megawatthodinu (MWh). Pro následující dva roky jsme vysoutěžili cenu 719 korun za 1 MWh na komoditní burze,“ uvedl místostarosta Pavel Pacal.

Jedná se o ceny elektrické energie pro město, městské budovy a veřejné osvětlení a také pro všechny příspěvkové organizace města, jako je Městské kulturní středisko, základní a mateřské školy i Městská knihovna.

„Při současné ceně platí město celkem za elektrickou energii 4,2 milionu korun. Od roku 2017 se cena úsporou výrazně sníží, a to na 3,3 milionu korun ročně. Město tedy za dva roky ušetří na elektrice více než 1,6 milionu korun,“ dodal Pavel Pacal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…