V říjnu se začne opravovat průtah Suchohrdly – Kuchařovice – Znojmo (Přímětice)

30.09.2017 8:36

Dlouho očekávaná a rozsáhlá stavba čeká Suchohrdly, Kuchařovice a Přímětice, městskou část Znojma.

V říjnu se začne opravovat průtah Suchohrdly – Kuchařovice – Znojmo (Přímětice)
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Stavební práce na rekonstrukci vybraných úseků silnic průtahu, který vede přes tyto tři obce, začnou po etapách již v pondělí. Práce na prvních opravovaných úsecích, s nimiž jsou spojené i aktuální dopravní omezení, potrvají do konce listopadu. Kompletně bude celá stavba hotová až v létě 2018. Investorem staveb je Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje (dále SÚS JMK) spolu s dotčenými obcemi.

Města Znojma se tedy dotkne kompletní oprava silnice v průtahu městskou částí Přímětice, kde bude se SÚS JMK spolupracovat na přípravě stavby, zadání veřejné zakázky, koordinaci i financování. Předpokládané dokončení stavby je v červenci 2018.

S její stavbou se ale začne již v pondělí 2. října, odkdy platí úplná uzavírka silnice č. II/408 od tzv. kasárenské křižovatky po křižovatku s ulicí Hlavní (zde platí uzavírka až do 26. listopadu) a dále na silnici II/399 úsek od tzv. únanovské křižovatky po stavbu obchvatu u nemocnice (ta trvá až do 30. listopadu).

Stavba v Příměticích (stavba 02), která se rovněž rozfázovaná na etapy, řeší kompletní rekonstrukci silnice vedoucí od obce Kuchařovice (úsek dlouhý 1 079 metrů, silnice II/408), a to včetně mostu, dále zahrnuje přeložky inženýrských sítí a vybudování dešťové kanalizace. Na ní a na několika dalších částech stavby, které se týkají Přímětic, se bude podílet finančně i město. „Největší náklady ponese Správa a údržba silnic. My jsme se zavázali, že dofinancujeme vybudování parkovacích míst, chodníků, vjezdů a samozřejmě osvětlení. Předpokládáme, že částka vyroste přibližně na 7,5 milionů korun, které už ale poputují z nového rozpočtu 2018,“ informoval starosta města Znojma Vlastimil Gabrhel.

Ve stejném období začnou první práce i v Kuchařovicích (stavba 04) a v Suchohrdlech (Stavba 06). Kuchařovickým opraví úsek silnice dlouhý 922 metrů. Podstatně rozsáhlejší stavba čeká Suchohrdly. Kromě opravy průtahu obce (1 092 metrů) se kvůli zvýšení bezpečnosti a plynulosti provozu SÚS rozhodla místo stávající problémové křižovatky u obecního úřadu vybudovat kruhový objezd (křižovatka ulic Znojemská, Kuchařovická, Těšetická a Brněnská).

Z důvodu stavby kruhového objezdu v Suchohrdlech bude v obci v místě výstavby platit od 2. října do 26. listopadu úplná uzavírka, v dalších úsecích průtahu obce bude platit pouze částečná uzavírka.

Na průtahu v Kuchařovicích bude kvůli opravám platit částečná uzavírka, provoz zde bude řízen semafory, pouze pro tranzitní dopravu platí uzavírka úplná, a to až do 26. listopadu.

Tato rozsáhlá stavební akce se dotkne jak místních obyvatel obcí, tak i projíždějících. V některých úsecích budou plné uzavírky, jak je naznačeno výše, v jiných bude provoz řízen semafory. O jednotlivých pracích a případných dopravních omezeních budeme postupně informovat. Detaily k dopravním omezením najdete v přiložených dokumentech.


INFORMACE K OPRAVÁM PRŮTAHŮ

SÚS JMK pro realizaci stavby II/408 Suchohrdly – Přímětice – I/38, průtahy zažádala o finanční podporu z Integrovaného regionálního operačního programu. Přehlednou situaci celé akce najdete na http://bit.ly/2xATPLK  nebo v přiloženém dokumentu.

Stavba 02 Přímětice:
§  Rekonstrukce silnice II/408 a mostu ev. Č. 408 - 012
§  Délka 1 079 m
§  Úsek: v km 67,990 – 68,912
§  Výstavba dešťové kanalizace a přípojek, přeložky inženýrských sítí
§  Úprava objízdné trasy – silnice II/399 v úseku od silnic II/408 a II/399 po právě budovaný obchvat (únanovská křižovatka)
Stavba 04 Kuchařovice
§  Rekonstrukce silnice II/408 a další související práce
§  Délka: 922 m
§  Úsek: v km 67,990 – 68,912
Stavba 06 Suchohrdly u Znojma
§  Rekonstrukce silnice II/408 a II/413
=> vybudování okružní křižovatky
=> vybudování zpomalovací vjezdové brány na silnici II/408 ve směru od obce Dyje
§  Délka: 1 027 m
§  Úsek II/408: v km 69,988 - 70,723
§  Úsek II/413: v km 31,565 – 31,823
§  Úprava objízdné trasy – silnice III/41316 v průtahu obcí Bantice o délce 346 m.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.