Valašské Meziříčí: Kontrola potoků jako prevence před povodněmi

28.06.2021 14:05

Také letos pokračuje valašskomeziříčská radnice v kontrole stavu koryt potoků v místních částech. Jejich smyslem je ve spolupráci se správci toků zajistit dostatečnou průtočnost v případě povodňových stavů.

Valašské Meziříčí: Kontrola potoků jako prevence před povodněmi
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

„Naším cílem bylo spolu s kolegy z odboru životního prostředí a správcem většiny toků, kterým je státní podnik Lesy České republiky, zejména zkontrolovat odstranění nedostatků zjištěných v loňském roce.

Anketa

Vadí vám Zemanův výrok, že transsexuálové jsou mu odporní?

3%
95%
hlasovalo: 20999 lidí

Pokud bude v korytech zajištěn dostatečný průtok, výrazně se tím snižuje například riziko bleskových lokálních povodní,“ nastínila problematiku místostarostka Zdislava Odstrčilová. Opětovnou kontrolou tak prošly potoky v místních částech Brňov, Bynina, Hrachovec a Podlesí. „Část prací vedoucích například k odstranění náletových dřevin se podařilo realizovat už loni nebo začátkem letošního roku,“ uvedl Petr Křístek, vedoucí valašskomeziříčského odboru životního prostředí s tím, že: „Nově jsme se dohodli například na průběžné kontrole propustí pod mostky ve vlastnictví města. Správce toků bude pokračovat ve zmlazování břehových porostů a zajistí také odstranění nánosů ve vytipovaných úsecích potoků.“

Prohlídky probíhaly v polovině června přímo v jednotlivých místních částech také za účasti zástupců osadních výborů. „Díky jejich místní znalosti se můžeme lépe zaměřit na možné problémové úseky. Zároveň tak máme prostor k řešení další nedostatků, jako je například objevení černé skládky v Hrachovci,“ uzavřela místostarostka Odstrčilová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…