Valašské Meziříčí: Ve Valmezu vznikla šestice nordic walkingových stezek

12.10.2022 9:37 | Tisková zpráva

Udělat něco pro své zdraví a zároveň navštívit nejzajímavější části Valašského Meziříčí a jeho okolí může nyní každý díky nově vyznačeným nordic walkingovým stezkám.

Valašské Meziříčí: Ve Valmezu vznikla šestice nordic walkingových stezek
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

„Byly navrženy tak, aby vyhovovaly všem zájemcům. Občané i návštěvníci města si mohou vybrat jak krátké a nenáročné trasy, tak i delší s různým převýšením. 

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí
V terénu jsou značeny barevnými čtverci na sloupech či značkách,“ představila nordic walkingové stezky Alena Střítezská z oddělení rozvoje města a pokračovala: „Stačí, když si zájemci v turistickém informačním centru vyzvednout tištěného průvodce s mapami stezek, případně vypůjčí nordic walkingové hole, a mohou začít objevovat město a okolí. Trasy jsou koncipovány tak, aby chodci na každé navštívili některé z místních zajímavostí. Pět z nich začíná u informačního centra, šestá na autobusovém nádraží.“ Průvodce je dostupný také na webových stránkách města ZDE.

Projekt nordic walkingových stezek byl částkou bezmála 87 tisíc Kč podpořen z finanční odměny ve výši 300 tisíc Kč, kterou město získalo společně s Cenou Makropulos 2021 za dlouhodobou práci v oblasti podpory kvality života a potřeb seniorů. Zbývající částka byla použita na vybudování nového pétanquového hřiště v blízkosti Klubu seniorů Valašské Meziříčí a také k vytvoření situačních videospotů k přípravě na stáří – Co mám dělat, když…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Během městských slavností počítejte s řadou uzavírek

10:28 Děčín: Během městských slavností počítejte s řadou uzavírek

V rámci městských slavností čeká Děčín několik omezení. První z nich hned 17. 5., kdy půjde městem z…