Valašské Meziříčí: Zažijte kouzlo Meziříčské muzejní noci 2021

16.07.2021 20:51

Meziříčská muzejní noc láká v pátek 30. července 2021 od 19.00 všechny věkové kategorie k nočnímu putování plnému nevšedních zážitků a akcí. Nejen galerie, muzea ale i další instituce ve Valašském Meziříčí si připravily pod rouškou noci zajímavý doprovodný program, který bude přístupný zcela zdarma.

Valašské Meziříčí: Zažijte kouzlo Meziříčské muzejní noci 2021
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Valašské Meziříčí se pojedenácté zapojí do celorepublikového festivalu Muzejních nocí, který umocňuje jedinečnou atmosférou nočního města s kulturním a uměleckým podtextem.

Anketa

Souhlasíte, aby se pokuty za opakované přestupky odečítaly ze sociálních dávek?

97%
1%
hlasovalo: 18016 lidí

Letos se otevře nočním návštěvníkům celkem dvacet pět místních institucí: Moravská gobelínová manufaktura, Muzejní a galerijní centrum, Muzeum valašských strašidel SVČ Domeček, Městská knihovna, Evangelický kostel, Kino Valmez, Hvězdárna, Kulturní zařízení,  T. J. Sokol, Vrtule – Svět her a poznání, Muzeum řeznictví, Základní umělecká škola B-Art, Galerie Krásno, Prostor, Kostel Nejsvětější Trojice Muzea regionu Valašsko, Gymnázium Františka Palackého, Galerie Kaple, M-klub, Galerie Sýpka, Zrní design shop a Turistické informační centrum. „Zažít kulturní zážitek a zároveň se kvalitně občerstvit můžete v Bistru Krmítko, Schlattauerově kavárně, Zámecké kavárně, v Café Tucan kde od 20:00 zahraje valašskomeziříčská kapela Bb a v Ráji Sýrů kde od 20.00 proběhne autorské čtení s Miroslavem Urbanem,“ zve na část programu Vlasta Červenková, organizátorka akce.

Hlavní doprovodný program se bude odehrávat na prvním a druhém nádvoří zámku Žerotínů. Ještě před slavnostním zahájením MMN 2021 si mohou děti vyrobit loutky s herci Loutky bez hranic, kteří také uvedou loutkové představení pro děti i dospělé Tři kouzelné dary. Nevšední zážitek přinese Multimediální performance Zrcadlení tří loutek hledajících svou identitu a novou tvář a interaktivní videoprojekce od Hura Kolektiv. „Během pouličního představení Nautilus v podání Blackout Paradox & Teatr Novogo Fronta nahlédnete do oblak i hluboko pod mořskou hladinu, kam se dostane jen málokdo. Za pomocí stínohry, velkých loutek, akrobacie, light show, tance s ohněm i pyrotechnických efektů vás přeneseme do tajemného světa,“ láká Vlasta Červenková. Na prvním nádvoří zahrají kapely 12:Piet, Šamanovo zboží a celou muzejní noc uzavře parta Mutanti hledaj východisko. Kino Valmez promítne ve spolupráci s Anifilmem pásmo animovaných kraťasů, od 21.00 a 22.00 budou probíhat prohlídky dílen v Moravské gobelínové manufaktuře a ve 23.00 noční prohlídka zámeckého patra s historikem Pavlem Lasztoviczou.

Nebude chybět oblíbený Noční express, neboli silniční vláček, který uleví nohám při pouti za nočním dobrodružstvím a nově se děti mohou těšit na historický řetízkový kolotoč, ruské kolo, workshopy s Pískohraním a profesionálním dráteníkem ze Slovenska. „Tradiční muzejníčky, do nichž v průběhu svého putování institucemi mohou návštěvníci sbírat razítka, budou k vyzvednutí v Turistickém informačním centru. Po nasbírání alespoň deseti razítek si opět na tomto místě mohou vyzvednout malý dárek,“ říká koordinátorka festivalu.

Více informací společně s podrobným programem naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

16:14 Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

Znojemské Centrum odborného sociálního poradenství (dále COSP) se přestěhovalo do bývalého Hotelu Zn…