Varnsdorf: V Edisonově ulici vzniká nové parkoviště

15.05.2019 11:11

Nedaleko panelových domů v Edisonově ulici ve Varnsdorfu vzniká nové parkoviště. Nabídne místa pro 33 automobilů.

Varnsdorf: V Edisonově ulici vzniká nové parkoviště
Foto: varnsdorf.cz
Popisek: Varnsdorf

Ve správním obvodu města Varnsdorf je hlášeno zhruba dvacet čtyři tisíc automobilů. Každým rokem se počet aut navíc zvyšuje. Stává se standardem, že každá rodina vlastní dvě či dokonce více aut. To se samozřejmě odráží na nedostatku parkovacích ploch, především v oblastech hustě osídlených sídlišť. Vedení varnsdorfské radnice tak hledá možnosti nových míst.

Nová parkovací plocha vzniká v současné době v ulici Edisonova v lokalitě vedle panelových domů. Zde se počítá s třiatřiceti místy, dvě z nich budou pro osoby se sníženou mobilitou. Hotovo by mělo být v nejbližší době. Nové parkoviště vyjde městský rozpočet na půl druhého milionu korun. Stavební práce provádí Technické služby města Varnsdorf.

Za poslední dobu vzniklo ve Varnsdorfu několik nových parkovišť, další se chystají. Dokončuje se revitalizace vnitrobloku na sídlišti v Západní ulici, kde vzniklo téměř osmdesát nových parkovacích míst. Další místa vznikla podél komunikace, taktéž v Západní ulici. Na podzim loňského roku bylo otevřeno parkoviště pro dvě desítky aut v ulici Karolíny Světlé. To v současné době prochází reklamací přilehlého chodníku. Prostor čekají také ještě terénní úpravy. Několik nových míst vznikne také v ulici Kostelní.

Městská policie Varnsdorf zároveň apeluje na řidiče, aby dbali dopravních značení především na sídlištích. Jde zejména o parkování v místech před popelnicemi či v křižovatkách. Řidiči tak mohou bránit vývozu odpadu, nebo průjezdu složkám záchranného systému.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…