Varnsdorf: Zapojte se do dění ve městě, přihlaste se do komisí

08.11.2022 16:02 | Tisková zpráva

Výzva pro občany, kteří se chtějí aktivně zapojit do dění ve městě. Ať v kultuře, sportu, cestovním ruchu či v rámci prevence kriminality ve městě. Maximálně sedmičlenné komise zřizuje Rada města Varnsdorf jako své iniciativní a poradní orgány.

Varnsdorf: Zapojte se do dění ve městě, přihlaste se do komisí
Foto: Varnsdorf
Popisek: Varnsdorf

Zájemci o práci v níže jmenovaných komisích a pracovních skupinách se mohou přihlásit prostřednictvím emailu varnsdorf(zavináč)varnsdorf.cz nebo telefonicky na 417 545 103 (sekretariát starosty města). Z  přihlášených zájemců následně Rada města vybere členy komisí a skupin. Vedení města chce zároveň na dalším zasedání zastupitelstva vytvořit Výbor pro řešení nakládání s odpady a situace v energetice.

Přihlášky podávejte do úterý 15. listopadu 2022 do 15:30 hodin. Zájemci musí mít trvalý pobyt ve Varnsdorfu.

Seznam komisí a pracovních skupin

Komise pro vzdělávání, tělovýchovu a sport

Podílí se na zpracování Koncepce podpory sportu ve městě Varnsdorf. Sleduje sportovní a tělovýchovné aktivity ve městě. Upozorňuje na nedostatky a navrhuje možná řešení a zlepšení. Spolupracuje s Kulturní komisí města Varnsdorf. Organizuje přípravu a zabezpečuje průběh akcí financovaných z rozpočtu města (např. olympiády mateřských a základních škol, letní sportovní hry pro SŠ ve Šluknovském výběžku, akci Sportovec roku, Silvestrovský běh). Komise se schází zpravidla 1x za měsíc, kromě měsíců července a srpna, jednání komise trvá většinou 2 hodiny.

Komise pro kulturu

Iniciuje a spoluorganizuje celoměstské veřejné kulturní a společenské akce (např. Masopust, Pálení čarodějnic, Noc kostelů, sv. Martin, Rozsvícení vánočního stromu). Spolupracuje na jejich propagaci, připravuje koncepční materiály, projednává aktuální problémy v oblasti kultury, spolupracuje s ostatními kulturními organizacemi, školami, vyjadřuje se ke stavu památek na území města, doporučuje jejich možné využití a další. Komise se schází zpravidla 1x za měsíc v odpoledních hodinách (výjimečně dopoledne), jednání trvá cca 2-2,5 hodiny. O letních prázdninách se jednání komise nekoná.

Komise pro cestovní ruch

Připravuje koncepční materiály, náměty pro vytváření pozitivního obrazu města, navrhuje, jak zvýšit zájem návštěvníků o město a okolí, jaké služby a zážitky může město nabídnout, jak rozvíjet spolupráci s podnikateli, iniciuje propagační materiály, spolupracuje se střední školou v oboru cestovní ruch a další. Komise se schází zpravidla jednou 1x měsíc v odpoledních hodinách, jednání komise trvá zhruba 1-1,5 hodiny. O letních prázdninách se jednání komise nekoná.

Bytová a sociální komise

Doporučuje pronájmy městských bytů, BZU a sociálních bytů, prodloužení či neprodloužení nájemních smluv, podnájmy a výměny bytů, vyklizení bytu, výpovědi z nájmu bytu, stížnosti a žádosti nájemníků městských bytů nebo žadatelů o městský byt. Komise se schází většinou 1x za 14 dní ve čtvrtek od 9:00 - 11:00 hodin.

Komise správy majetku a výstavby

Předkládá záležitosti týkající se pracovní náplně Odboru správy majetku a investic: žádosti na prodej a pronájem pozemků, prodej a pronájem nebytových prostor z majetku města Varnsdorf dle platných směrnic města a s tím spojených náležitostí. Dále návrhy týkající se výstavby a správy majetku města. Komise se schází 1x za 14 dní, zpravidla ve středu od 13 do maximálně 17 hodin v závislosti na projednávaných bodech.

Komise pro posuzování veřejných zakázek:

Posuzuje a hodnotí nabídky vyhlášených dle platné směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu městem Varnsdorf a v rámci Zákona o zadávání veřejných zakázek. Četnost jednání je dle závislosti na vyhlášených výběrových řízeních. Komise se schází v pracovní době městského úřadu z důvodu nutnosti osobní účasti konkrétních pracovníků na jednání. Komise by se měla převážně skládat z odborníků, kteří se pohybují  a orientují ve stavebnictví  a službách s tím spojených. V rámci posouzení a hodnocení nabídek (převážně stavebních zakázek) se  kontrolují rozpočty, kvalifikace a odbornost účastníků předložených nabídek.

Komise prevence kriminality a bezpečnostní a sociální situace (BESOS)

Komise  se vyjadřuje  k problematice veřejného pořádku, bezpečnosti a prevenci kriminality města. Podává návrhy ke zlepšení prostředí. Schází se zpravidla 1x měsíčně (dle určeného data – v pondělí od 14.00 hodin) a zasedání trvá cca 1,5 až 2 hodiny.

Výbor pro řešení nakládání s odpady a situace v energetice

Výbor by měl být vytvořený z řad odborníků, jejichž úkolem by byla příprava dlouhodobé koncepce řešení odpadového hospodářství a strategické plánování o energetice v rámci ORP Varnsdorf.

Plánované nové pracovní skupiny

Pracovní skupina pro životní prostředí a lokální odolnost

Usiluje o kvalitní životní prostředí pro obyvatele města a zároveň posiluje jeho odolnost vůči širokému spektru možných nepříznivých jevů a událostí.

Pracovní skupina pro digitalizaci a rozvoj telekomunikačních služeb

Navrhuje softwarové nástroje pro moderní chod města, tvoří koncepci tzv. metropolitní optické sítě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…