Varnsdorfem opět profrčí světové cyklistky

30.06.2018 7:34

Ve čtvrtek 5. července startuje v Krásné Lípě 31. ročník Mezinárodního etapového cyklistického závodu žen Tour de Feminin, který se nově pojede jako Memoriál Šárky Víchové – Peškové.

Varnsdorfem opět profrčí světové cyklistky
Foto: varnsdorf.cz
Popisek: Varnsdorf

Celkově je na programu pět etap, hned dvě se pojedou také přes Varnsdorf. Bude to hned první etapa, která se pojede ve čtvrtek 5. července. Ta začíná v Krásné Lípě a bude končit právě ve Varnsdorfu na náměstí E. Beneše.

Poslední etapa, která je na programu v neděli 8. července startuje na náměstí E. Beneše ve Varnsdorfu v 10.15 hodin. "Vážení sportovní přátelé, vážení příznivci cyklistiky, rok se s rokem sešel a do Šluknovského výběžku opět zavítají závodnice z celého světa, aby uplatnily tvrdý trénink a píli v mezinárodním etapovém cyklistickém závodu Tour de Feminin. Letošní ročník navíc otevírá další dekádu tohoto prestižního závodu, pojede se již po jednatřicáté. Závodnice na úvod čeká etapa dlouhá 119,4 kilometrů a jako sportovní fanoušek jsem rád, že se takový závod může konat právě na území našeho města a jeho blízkého okolí. Všem zúčastněným závodnicím přeji hodně zdraví, sil a šťastnou cestu do cíle, uvidíme se tam. Vyperte řetěz, promažte lanka, bude to jízda," popřál všem závodnicím prostřednictví bulletinu starosta města Ing. Stanislav Horáček.

V jubilejním 30. ročníku byla nejlepší Winder Ruth (USA). "Těžko říci, kde letos hledat favoritku. Bude tady startovat trojnásobná mistryně světa v cyklokrosu Sane Cant, která si zopakuje loňskou účast. Na startu bude deset národních týmů a všichni budou chtít bojovat o prvenství. Favoritkami budou jako loni Američanky, ale překvapit mohou hlavně Belgičanky. Závodnice v družstvu umějí velmi dobře spolupracovat. To dokázaly v loňském roce právě Američanky," podotkl ředitel závodu Jiří Vích.

S průběhem závodu musí řidiči počítat s dopravním omezením. Více se dočtete v samostatném článku zaměřeným na omezení v dopravě ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Velký den sociálních služeb nabídne program pro celou rodinu

16:31 Litoměřice: Velký den sociálních služeb nabídne program pro celou rodinu

Město Litoměřice se dlouhodobě snaží udržovat rozsáhlou síť poskytovatelů veřejných, sociálních a do…