Projekt pořádá a organizuje Nadace ZET profesora Milana Zeleného ve spolupráci s Českou manažerskou asociací ( ČMA ) a yourchance o.p.s.
Cílem kempu je seznámit mladé lidi s tím, co je to být dobrým zaměstnancem v podniku, stát se profesionálem ve svém oboru anebo začít podnikat. Program kempu je zaměřen na vytvoření si vlastních byznys modelů, které mohou být rozvojové, na ujasnění si svého vlastního potenciálu znalostí a dovedností nebo přímo zaměřeny na rozvoj svého podnikatelského nápadu. Projekt cílí na edukaci a osobní rozvoj účastníků a zdůrazňuje zodpovědnost za uplatnění se na trhu práce. Klíčovým posláním kempu je příprava mladých lidí na úspěšné zařazení do běžného života po odchodu z dětského domova nebo azylových domů.
V každém předchozím ročníku kempu vznikl start-up, kdy s mladými lidmi, kteří se zúčastní kempu, organizátoři nadále pracují v roli jejich mentorů.
1. ročník kempu 2016: start up - Usušeno, Štěpán Serbus – sušené ovoce, ZDE
2. ročník kempu 2017: start up - brazilské bistro Brafo, Filip Horáček – fast food
3. ročník kempu 2018: start up - Honzovy řízky, Jan Oulehla - www.honzovyrizky.cz
Kempu se letos účastní skupina 15 mladých lidí z celé České republiky a ze Slovenska.
Své zkušenosti z podnikání v letošním 4. ročníku kempu přijedou předat mladým lidem úspěšní podnikatelé:
- Pondělí 15. 7.: Peter Krištofovič – zakladatel finanční skupiny Arca Capital a.s., Libor Hoření – zakladatel portálu Top recepty
- Úterý 16. 7.: Jannis Samaras – zakladatel Kofola, Ugo
- Středa 17. 7.: Petr Ludwig – GrowJOB, autor knihy Konec prokrastinace
- Čtvrtek 18. 7.: prof. Milan Zelený, uznávaný česko-americký ekonom
- Pátek 19. 7.: Jan Smigmator, český jazzový zpěvák, Jan Vlachynský, zakladatel sítě netradičních brněnských barů
V sobotu dopoledne Hodnotitelská komise složená z organizátorů a podporovatelů akce ocení podnikatelské projekty, které mladí účastníci kempu během týdne vypracují.
Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV