Virtuální model by měl představit středověkou Aš

16.04.2023 16:29 | Tisková zpráva

„Po stopách fojtů. Nový způsob turistiky“. Pod tímto názvem se skrývá projekt, na jehož konci by měl být k dispozici další produkt cestovního ruchu. Tentokrát je pozornost zaměřena do prostor muzea na Poštovním náměstí.

Virtuální model by měl představit středověkou Aš
Foto: wikipedia
Popisek:

Projektovým záměrem je zde zrekonstruovat tři prázdné místnosti, do kterých se umístí virtuální model, na které bude k vidění celkový vývoj města od jeho založení po středověk. Předpokládaný začátek projektu, rozloženého do tří let, je rok 2024. Celkové náklady jsou odhadovány na sedm miliónů korun, z toho stavební část na 3,2 miliónu a virtualizace na další dva milióny korun.

Anketa

Získají Ukrajinci někdy zpět Krym?

hlasovalo: 30025 lidí

Na schůzi 3. 4. Rada města Aše spolupráci na tomto projektu schválila včetně podání žádosti o dotaci do Programu přeshraniční spolupráce Interreg Česko – Sasko 2021 – 2027, a doporučila zastupitelstvu schválit předfinancování projektu, za podmínky přidělení dotace.

Záměr je pokračováním projektu Kulturní cesta fojtů, na kterém se podílí 11 partnerů v oblasti kultury a historie z Čech a Saska (u nás města Cheb, Aš a Františkovy Lázně). Smyslem projektu, který „běží“ už několik let, je společná a cílená propagace přeshraničních turistických a kulturních nabídek v našem okolí.

Město Aš v rámci tohoto projektu zajistilo spolufinancování virtualizace vyhořelého evangelického kostela, včetně jeho interiérů a v nedávné době také průvodce Goethovým náměstím v jeho historické podobě z počátku 20. století. Projekty byly podpořeny Evropskou unií v rámci programu spolupráce ČR – Svobodný stát Sasko 2014 – 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: Na setkání za hokejkou představíme návrh smyslové zahrady

22:05 Kopřivnice: Na setkání za hokejkou představíme návrh smyslové zahrady

Prostor za „hokejkou“ čekají velké změny, na místě asfaltové plochy poblíž sociálně terapeutických d…