Virtuální model by měl představit středověkou Aš

16.04.2023 16:29 | Tisková zpráva

„Po stopách fojtů. Nový způsob turistiky“. Pod tímto názvem se skrývá projekt, na jehož konci by měl být k dispozici další produkt cestovního ruchu. Tentokrát je pozornost zaměřena do prostor muzea na Poštovním náměstí.

Virtuální model by měl představit středověkou Aš
Foto: wikipedia
Popisek:

Projektovým záměrem je zde zrekonstruovat tři prázdné místnosti, do kterých se umístí virtuální model, na které bude k vidění celkový vývoj města od jeho založení po středověk. Předpokládaný začátek projektu, rozloženého do tří let, je rok 2024. Celkové náklady jsou odhadovány na sedm miliónů korun, z toho stavební část na 3,2 miliónu a virtualizace na další dva milióny korun.

Na schůzi 3. 4. Rada města Aše spolupráci na tomto projektu schválila včetně podání žádosti o dotaci do Programu přeshraniční spolupráce Interreg Česko – Sasko 2021 – 2027, a doporučila zastupitelstvu schválit předfinancování projektu, za podmínky přidělení dotace.

Záměr je pokračováním projektu Kulturní cesta fojtů, na kterém se podílí 11 partnerů v oblasti kultury a historie z Čech a Saska (u nás města Cheb, Aš a Františkovy Lázně). Smyslem projektu, který „běží“ už několik let, je společná a cílená propagace přeshraničních turistických a kulturních nabídek v našem okolí.

Město Aš v rámci tohoto projektu zajistilo spolufinancování virtualizace vyhořelého evangelického kostela, včetně jeho interiérů a v nedávné době také průvodce Goethovým náměstím v jeho historické podobě z počátku 20. století. Projekty byly podpořeny Evropskou unií v rámci programu spolupráce ČR – Svobodný stát Sasko 2014 – 2020.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

eurokomisař

Dobrý den, když tak kritizujete potencionální nominanty na eurokomisaře, máte dojem, že ANO to s Jourovou ,,vyhrálo"? Já si třeba nejsem vědom toho, že by pro ČR něco udělala, otázkou taky je, zda je pro nás jako občany tato funkce nějak důležitá, co vlastně ten eurokomisař může udělat, když je to j...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Město podpořilo pacienty s roztroušenou sklerózou

7:37 Jihlava: Město podpořilo pacienty s roztroušenou sklerózou

Na parkánu v ulici Hradební ode dneška rostou slunečnice. Zástupci vedení města, neziskové organizac…