Votice: Získali jsme dotaci na sanaci černé skládky na Polském vrchu

31.07.2020 15:03

Město tak bude moci znovu využít vydatné vodné zdroje v této lokalitě.

Votice: Získali jsme dotaci na sanaci černé skládky na Polském vrchu
Foto: cs.m.wikipedia.org
Popisek: Votice

Město Votice uspělo s žádostí o dotaci z dotačního programu Ministerstva životního prostředí na sanaci černé skládky z dob normalizace, která se nachází na Polském vrchu a díky které došlo k částečné kontaminaci jednoho z vodních zdrojů města.

V minulosti bylo město nuceno už odstavit jeden z vrtů, který byl bohužel ten nejvydatnějších, co se týče pitné vody. Na sanaci černé skládky získá město Votice 17 446 675 korun z Evropské unie a 3 078 825 korun doplatí město z vlastních zdrojů.  Spoluúčast města Votice tak bude oproti výše dotace mnohonásobně nižší, což je při objemu finančních prostředků na celou akci skutečně významný úspěch. Na základě úspěchu se ziskem dotačních prostředků dojde k vyhlášení výběrového řízení na zhotovitele s tím, že by se mělo začít se sanací ještě v letošním roce a ideálně do konce roku 2021 se sanací skončit.

V první etapě sanace dojde k odtěžení černé skládky, aby dále nedocházelo ke kontaminaci životního prostředí a vodních zdrojů města. Po odtěžení dojde k celkovému zhodnocení situace v černé skládce v bývalém kamenolomu a následně k druhé etapě, která by spočívala v zabezpečení a neutralizaci území. Na základě provedení budoucí druhé etapy by se zrealizovala před vodojemem taková čistící opatření, která by vodu přitékající nejen z dotčeného vrtu ale i z celé oblasti Kouty čistila, aby se mohla v dnešní době nedostatku vody opětovně začít využívat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…